Tradicionalno, s jeseni

Fuzija mode i filma: Najzanimljiviji momenti sa samog početka 31. Fashion Selectiona (FOTO)

0

Nakon proširenog koncepta, koji je realizovan ovog proleća kao prvi ENTERtaiment festival, sinoć je počeo 31. Fashion Selection...

foto: Promo
foto: Promo

Bogatstvo materijala i visok kvalitet izrade glavna su obeležja ovog brenda muških odela, kao i atraktivnost i inovativnost u dizajnu, koji trasiraju put najnovijim trendovima u muškoj modi. U odelima pistom prošetali su legenda manekenstva Neven Bošković, pevač Stevan Anđelković i poznata manekenka Aleksandra Kokotović.

 

1 / 11 Foto: Promo

 

Pred publikom predstavljene su i kolekcije vodećih svetskih modnih kuća za jesen / zimu 2017. Nakon gostiju iz Milana, predstavili su se domaći kreatori Nemanja Pantelić i Katarina Petrović. U svojoj novoj kolekciji Nemanja ostaje dosledan geometrijskim formama i kombinovanju različitih struktura tkanina, kao sredstvima umetničkog izražavanja karakterističnim za autora. Raskošne tkanine, igra mat i sjajnih materijala različite teksture, poput satena, mreže, transparentnog muslina, čine okosnicu nove kolekcije. Modeli su namenjeni snažnoj, samouverenoj i sofisticiranoj ženi, koja pleni svojom energijom i seksualnošću.

 

1 / 16 Foto: Promo

 

S druge strane, Katarina Petrović bila je inspirisana snagom i energijom ženskog bića. Predstavila je ženstvene i nosive modele, od ljupkosti i stidljivosti, koje su obeležje neiskustva, do zrelog promišljanja i mudrosti, koji su osobine zrele i samosvesne žene. Svaki plod prirode dobija novu notu boje, od zelene do crne i to je dominantna slika energije jeseni, koja je gotovo poetično pretočena u "Gold Goddess" kreacije kreatorke Petrović.

 

1 / 8 Foto: Promo

 

Uz modne revije, publici je predstavljen film "Roden". U pitanju je priča o romansi čuvenog francuskog vajara Rodena i njegove muze, takođe vajarke, Kamile Klodel. Ovo je film koji je bio u trci za Zlatnu palmu na ovogodišnjem 70. Kanskom festivalu.

 

31. Fashion Selection trajaće do 26. oktobra.

makonda-tracker