Slavica Ćukteraš: Smela provokacija

Kao prava dama, pevačica Slavica Ćukteraš uvek uživa u dobrom šopingu kada kupuje garderobu ne gledajući cene. Svoje prve honorare uglavnom je trošila na krpice, a na kritike modnih stručnjaka nimalo se ne obazire
2
1 / 5 Foto: Milena Rakočević

Iako karijeru gradi isključivo zahvaljujući izuzetnom glasu i kvalitetnim pesmama, folk pevačica Slavica Ćukteraš izuzetno vodi računa o tome da, naročito kada je reč o susretima sa publikom, izgleda besprekorno lepo. Glavni savetnik prilikom izbora garderobe joj je mama, dok sa dečkom Marčelom Bedonijem, operskim pevačem, retko razgovara o modi. Ova dvadesetpetogodišnja Šapčanka svoj stil odevanja izgradila je još kao tinejdžerka, a njen omiljeni deo garderobe su farmerke. I pored toga što preferira udobnu odeću, za koncerte uvek bira svečanu toaletu koja najviše odgovara kako pesmi koju peva, tako i njenom senzibilitetu.

Koliko vam je bitno da na svakom javnom nastupu izgledate savršeno?

- Veoma bitno, ali dešava se da zbog umora od stalnih putovanja ili lošeg raspoloženja omanem u izboru odevne kombinacije. Inače, kada biram garderobu najbitnija mi je udobnost, a potom i njena atraktivnost.

Pomaže li vam neko prilikom odabira savršene kombinacije?

- Zavisi od situacije, najčešće sama biram odeću za nastup, ali kada sam umora ili nemam dovoljno vremena pomažu mi mama ili moj prijatelj Srđan, ujedno moj frizer i šminker.

U kakvoj garderobi se najprijatnije osećate?

- Za mene su neprevaziđeni farmerke, atlet-majica i jakna.

Koliko ste promenili stil odevanja otkako ste postali javna ličnost?

- Nisam drastično promenila imidž, ali sam donekle počela drugačije da se oblačim. Te izmene uglavnom se odnose na moj izbor garderobe za snimanja televizijskih emisija.

Kako ste se oblačili kao tinejdžerka?

- Slično kao i danas: preko dana sam uglavnom nosila farmerke, majice i jakne, a oduvek mi je najbitnija bila udobna i lepa obuća.

Da li vam je, dok gledate stare fotografije, smešan stil koji ste nekada forsirali?

- U nekim periodima zaista je bilo smešno ono što se tada nosilo, mada ima epoha koje bih rado zbog odeće oživela.

Jeste li prve honorare trošili na krpice?

- Da, i to je normalno. Koliko god da su mi ormari puni odeće uvek mi nešto fali. Dešava mi se da i pored sto majica koje imam kažem da nemam šta da obučem. Takvi problemi su svojstveni samo ženskom rodu.

Kupujete li garderobu u inostranstvu?

- Veoma često, a sniženja su mi uvek primamljiva, pa mi se desi da zbog popusta kupujem u buticima u kojima može da zaboli glava od visokih cena. Međutim, uvek kada pronađem stvar koja mi se dopada kupim je bez obzira na to koliko košta jer mi je u trenucima dok plaćam garderobu najbitnije zadovoljstvo koje osećam.

Jeste li se nekada sa dečkom konsultovati oko toga šta ćete obući?

- Nemamo običaj da o tome razgovaramo. Jednom sam mu kupila sandale koje su mu se veoma svidele i nisam pogrešila jer su se pokazale kao pun modni pogodak.

Savetujete li vi Marčela šta da obuče?

- Ne, jer on ima izgrađen stil odevanja koji mi se sviđa. Ništa ja tu ne bi menjala.

U čemu ste najlepši vašem dečku?

- Definitivno u farmerkama.

Pakujete li mnogo stvari kada idete na putovanja?

- Uvek nosim više odeće nego što mi je potrebno, tako i na dvodnevni put ponesem garderobu koja bi mi bila potrebna za četiri dana. To radim jer se uvek oblačim u skladu sa raspoloženjem, a ne mogu unapred da predvidim kako ću se osećati.

Šta je ključna stvar zbog koje ćete se osećati najlepšom?

- Zavisi od situacije, ali mi je najbitnije da imam dobru frizuru, šminku i obuću. Kada sam zadovoljna tim segmentima mog stajlinga, garderoba mi je manji problem.

Koliko vam je potrebno vremena da se spremite za izlazak?

- Kako kad. Nekada se spremim i za deset minuta, ali mi se dešava da ne mogu da pronađem odgovarajuću odevnu kombinaciju ni za pet sati jer šta god da obučem nezadovoljna sam svojim izgledom. U takvim situacijama obično mi sve miriše na novi šoping.

Smeta li vam kada vas kritikuju modni stručnjaci u pojedinim medijima?

- Ne obraćam pažnju na njihove primedbe jer se i oni međusobno kritikuju pa mi sve to izgleda smešno.

Kakav donji veš volite?

- Pridajem veliku pažnju izboru veša i svaki komad koji nosim mora da bude kvalitetan, udoban i sa dozom seksepila.

U spotu za pesmu Zmija i žaba imate veoma interesantnu tradicionalnu srpsku nošnju. Sviđa li vam se kako vam stoji?

- Da, to je za mene bilo novo iskustvo u kome sam uživala. Spot za tu pesmu i naša nošnja imaju posebnu draž i lepu priču. Slatko mi stoji nošnja.

Spadate li među pevačice koje karijeru grade samo na odličnom glasu i kvalitetnim pesmama?

- Kada sam došla na audiciju za Zvezde Granda, moje oružje je bio samo glas i zahvaljujući tome dospela sam među šest finalista. Imala sam sreću da, iako sam bila šesta na finalnoj večeri, pokažem svoje kvalitete jer smo svi dobili kao nagradu snimanje CD-a.

Kakve kupaće kostime volite?

- Najviše volim dvodelne i šarene.

Nosite li često šešire?

- Imam mnogo šešira, ali i kačketa, i često ih nosim jer mislim da mi lepo stoje.

Ivana Nikolić

Tekst je objavljen u 195. broju magazina Story, 16. juna 2009. godine.

makonda-tracker