Milica Majstorović: Mali flert sa elegancijom

Iako na sceni konstantno koketira sa smelim odevnim kombinacijama, pop pevačica Milica Majstorović ističe da joj nedostaje hrabrosti da se i u privatnom životu oblači provokativno i ekstravagantno
0
1 / 5 Foto: Petar Đorđević

Iako nema mnogo pevačkog iskustva, pop pevačica Milica Majstorović na sceni je izgradila prepoznatljiv, ekscentrični imidž koji ispoljava smelim modnim kombinacijama. Ipak, ova lepa Kragujevčanka tvrdi da joj ponestaje smelosti da se u javnosti pojavi u trikou i podvezicama koje joj se izuzetno dopadaju na planetarnoj pop zvezdi Lejdi Gagi kao i na našoj muzičkoj divi Jeleni Karleuši. Dugo je trenirala plivanje, što je uticalo na definisanje njenih mišića, a svoju skladnu građu bez problema može da upakuje i u kreacije koje odišu visokom elegancijom.

Prvi put ste se obukli provokativno u editorijalu za Story. Kako vam se dopadaju ove odevne kombinacije?

- Veoma su smele i kada sam ih videla zapitala sam se zašto nemam smelost Lejdi Gage da se šetam u trikou, ili pak Jelene Karleuše kojoj takođe nije problem da izađe u javnost u trikou i sa podvezicama. U početku sam se osećala čudno jer nisam navikla na sebe u tom izdanju. U prethodnom periodu dosta sam smršala, pa mi je stilistkinja Kristina Bekvalac rekla kako svima moramo da pokažemo kako izgledam. Imala sam poverenja u Storyjev modni tim jer sam sa njegovim članovima sarađivala i na Beoviziji, Sunčanim skalama, i u mnogim drugim prilikama.

Razdvajate li jasno scensku garderobu od one koju nosite privatno?

- Još pronalazim svoj stil, i on će ubuduće biti najpribližniji odevnoj kombinaciji koju sam nosila na manifestaciji StoryAwards. Ne želim da se oblačim kao tridesetpetogodišnjakinja kada imam samo dvadeset godina. Oblačim se u svom fazonu, ali ipak sa određenom dozom elegancije i šmeka.

Šta najradije nosite privatno?

- Najbolje se osećam u džinsu, bez obzira na to da li je reč o širokim ili uskim modelima. Počela sam sve intenzivnije da nosim i trenerke. Uvek sam ležerno obučena.

Bili ste čirlidersica. Kako vam se dopadaju kostimi koje ste nosili?

- Obožavala sam ih. Nosila sam predivne haljine i krivo mi je što kod nas ima malo čirlidersica. Igrala sam za klub američkog fudbala, kragujevačke Divlje veprove. Uvek kada sam izlazila na teren, osećala sam se odlično.

Jeste li zadovoljni svojim vizuelnim identitetom prikazanim na takozvanim gala večerima u šou programu Operacija trijumf?

- Pre toga sam se šminkala jedino za matursko veče i na Izboru za mis Kragujevca 2003. godine, kada sam osvojila titulu Mis šarma. Sa četrnaest godina imala sam mere 90 - 60 - 90 i tek kasnije su mi se zbog bavljenja plivanjem ramena raširila, a potom su i hormoni učinili svoje. Tada sam dobila na kilaži sa kojom, čini mi se, i dalje kuburim.

Koji je najluđi autfit koji ste isprobali?

- Kada sam se u januaru ove godine ošišala na kontrapaž. Bila sam toliko nezadovoljna da se mesec dana nisam javljala sestri koja mi je preporučila frizera. Sada se isključivo šišam u kragujevačkom salonu Skandal  kod frizera Nikole Vručinića. Moja mama je mag za modu, iako nije imala mogućnosti da svoj talenat razvija u tom pravcu. Sa osamnaest godina me je upozoravala da ne nosim visoke štikle, naučila me da minić ne ide uz dekolte i ukazivala mi na to koji komad garderobe se sa kojim slaže.

Gde nabavljate ekstravagantne kombinacije za nastupe?

- Mnoge od njih šije mi Mila, najpoznatija kragujevačka šnajderka, koja, između ostalog, radi mnoge odevne komade i za predsednicu Skupšitne Srbije, Slavicu Đukić-Dejanović. Kod nje šijem stvari godinama i uvek je spremna da skroji haljine po mojim idejama.

Sa kojim domaćim kreatorima ste sarađivali?

- Sa Darkom Kostićem na spotu za pesmu Savršeni par, i oduševljena sam njegovim radom. Radila sam i sa modnom urednicom Storyja Ivanom Rabrenović, i zagovornik sam angažovanja stilista, pogotovo za scenske nastupe. Ipak, i sama sam donekle svoj modni stručnjak pa tako, na primer, znam da sa crnom kratkom haljinom nikada ne mogu da pogrešim. Dobro poznajem svoje telo, i vidim šta mi dobro stoji, a šta ne.

Pratite li svetsku modnu cenu?

- Kada uključim Fashion TV dođe mi da plačem. Sve bih sašila i kupila, ali nemoguće je da sve to sebi priuštim. Obožavam brend Dolce and Gabbana, a naročito mi se dopada njihova prošlogodišnja letnja kolekcija. Ne patim od toga da na sebi imam markiranu garderobu, već želim da se u njoj dobro osećam.

Priklanjate li se uličnoj modi, ili se trudite da budete jedinstveni?

- Prošla sam taj period. Imala hiljadu boja na sebi, lude ogrlice i torbe, ali to je trajalo godinu, dve dana. Sviđa mi se ulični fazon, ali ne može svako da ga nosi. Nema mnogo razlike u oblačenju Kragujevčana i Beograđana i mnogi moji sugrađani dolaze u Beograd kako bi kupili sebi neki bolji komad odeće, mada su i u mom rodnom gradu otvoreni brojni butici, nalik onima u prestonici. U glavnom gradu ljudi možda više pridaju značaja oblačenju, dok ja u Kragujevcu mogu da budem u trendu i u običnim patikama. Desilo mi se mnogo puta da od ranog jutra nanesem jaku šminku, ali radim ono što osećam i ne vidim u tome ništa loše.

Volite li da nosite kupaće kostime?

- Trenirala sam plivanje i odrasla sam na bazenu, zato mnogo značaja pridajem kupaćim kostimima i looku za plažu. Jedino što uz njega ne podržavam jeste šminkanje, iako plažu smatram svojevrsnom modnom pistom kojom često defilujem u maramama, sa ogrlicama, narukvicama, naočarima. Da mogu, po čitav dan bih nosila samo kupaće kostime.

Nikola Rumenić

Tekst je objavljen u 248. broju magazina Story, 22. juna 2010. godine.

makonda-tracker