Nataša Bekvalac: Vremeplov najnežnije mlade

Na godišnjicu svog venčanja pop zvezda Nataša Bekvalac u modnom editorijalu evocira uspomene na najlepši dan u životu, u čemu su joj pomogle vrhunske venčanice svetski priznatih kreatora
9
1 / 5 Foto: Milena Rakočević

Tačno četiri godine nakon što je svom suprugu Danilu Ikodinoviću izgovorila sudbonosno da, pop zvezda Nataša Bekvalac ponovo je odenula venčanicu. U mini modnom filmu, sastavljenom od njenih fotografija od kojih svaka prezentuje po jednu belu toaletu za najsvečaniji dan u životu svake devojke, plavokosa pevačica našla je savršenu letnju zabavu i dala primer kako mlada može da izgleda. Inače, u svakodnevnom životu Natašin izbor nisu duge i otmene haljine jer ih je i na sceni još pre nekoliko godina zamenila kežual odevnim kombinacijama koje prezentuju njenu ličnost i prate njenu energiju na najbolji mogući način. Pridržavajući se pravila da odeća prati raspoloženje, Nataša evocira uspomene na svoje venčanje.

Smatrate li da ste tog dana izabrali najlepšu venčanicu ili vam se sa ove vremenske distance njen kroj ne dopada?

- Iako postoji nepisano pravilo da nam se posle izvesnog vremena neka odeća koju smo birali čini neadekvatnom i potpunim promašajem, pa nas je čak sramota što smo je nekad birali, za svoju venčanicu to ne mogu da kažem. Kada bi se moje venčanje takvo kakvo je bilo ponovilo, birala bih i identičnu venčanicu. Izabrala sam belu haljinu Valentino španske modne kuće Pronovias, za koju kreira deset svetskih najuglednijih kreatora, između ostalih i Valentino, Elie Saab, Unagaro, Manuel Mota i Badgly Mischa.

Da li vas je na toj haljini najviše privukao ručni rad?

- Znam da ju je kupila moja dobra prijateljica, stilistkinja i modna urednica Storyja Ivana Rabrenović u modnom ateljeu Vladanke Celić Sreća, koji je zastupnik Pronoviasa za Srbiju. Ona jeste ručni rad od najfinije makame čipke sa čvorovima. Šlep u produžetku haljine bio je dugačak tri metra, a veo od tila, takođe oivičen makame čipkom, dug čitavih deset metara. Preko ramena imala sam kardigan dugačkih rukava, koji se kopčao pozadi sa 120 dugmića, a pojas je bio napravljen od roze plišane trake i ogromne ruže.

Nekada ste nosili duge haljine na sceni, danas to retko radite. Šta je uticalo na promenu vašeg odevnog stila?

- Najviše uticaj Ivane Rabrenović, mada je prirodno da se svaki čovek vremenom menja. Istina je da sam u počeku karijere nosila duge haljine, ali one su danas rezervisane za svečane događaje. Scenska odeća najviše prati muziku koju izvodim, a moje pesme sa poslednjeg maksi singla Ljubav, vera, nada su takve da sam se pevajući ih najlepše osećala u opuštenijoj odeći.

Opišite savršenu odevnu kombinaciju za vreli letnji dan, a koju nikada nećete smatrati modnim promašajem?

- Odeća zbog koje se nikada neću pokajati što je biram jesu farmerke i bela, pamučna majica na bretele, takozvana brutalka. To je apsolutno jedinstvena kombinacija koja dopušta veliku slobodu kretanja, garantuje udobnost a pri tom ostavlja dovoljno prostora svakoj dani, pa i meni, da se u takvoj kombinaciji oseća dovoljno seksepilno i zanosno.

Odstupate li ponekad od nepisanog pravila da se tamna odeća nosi zimi, a svetlija leti?

- Mada ga se u suštini pridržavam, jer je lepršava odeća svetlih desena i boja među kojima su bela, žuta, pastelne i nežne nijanse tipična za sunčani dan, umem i da ga prekršim. To sam nedavno učinila kada sam odmah, pošto sam je dobila na poklon, obukla malu crnu haljinu.

Smatrate li da je ona imperativ za garderober svake pripadnice nežnijeg pola?

- Bez sumnje da je tako. Fazon koji je karakterisao legendarnu Džeki Kenedi smatram najseksepilnijim i definitivno još neprevaziđenim kada je reč o ženskoj modi. Kad malo bolje razmislim, izum čuvene Koko Šanel, mala crna haljina, učinila je da žena bez mnogo truda izgleda perfektno. U svom garderoberu imam nekoliko takvih haljinica i sve mi se čini da ih nije dosta.

Koji odevni predmet najviše doprinosi ženskoj prefinjenosti?

- Cipele sa visokim potpeticama i haljine koje ističu struk, s tim da ova dva predmeta ne treba a priori da budu u kombinaciji.

Da li je šoping izvor radosti svake prosečne dame?

- Ume to da bude, a kod mene po tom pitanju nema pravila. Ponekad umem satima da lutam po buticima i spontano sebi ili najmilijima kupim ponešto, ali desi mi se i da mi poseta jednom butiku promeni imidž preko noći. Recimo, nedavno sam u butiku Distante kupila nekoliko odevnih predmeta na kojima će se bazirati moje letnje odevne kombinacije.

Šta sve pakujete u kofer pred odlazak na more?

- Pre svega kupaće kostime. Umem da proveravam po nekoliko puta da li sam ih sve spakovala. Važno mi je da tu bude udobna garderoba od laganih materijala, nekoliko haljinica, lanene pantalone, pamučne majičice, japanke i marame za glavu.

Nosite li više nakita tokom leta nego zimi?

- Kad malo bolje razmislim, čini mi se da je tako. Prelepi komadi mogu da se nađu u radnji Accessorize, a od svega mi se najviše dopadaju minđuše i narukvice.

Jasmina Antonijević

Tekst je objavljen u 252. broju magazina Story, 20. jula 2010. godine

makonda-tracker