A bilo nam je teško to da zamislimo

Mala, manja, mini torba: Kako je zauzela posebno mesto u srcu svake fashioniste? (FOTO)

0

Niko ne želi da na poslovnom sastanku, na primer, u dubini velike torbe traži majušnu olovku. Takođe, svuda oko nas, toliko je velikih torbi da je osmišljavanje malenih na modnom tržištu bio savršen potez, te su tako i doživele neverovatan uspeh...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jedan mlad londonski brend osnovan krajem 2015. godine, nakon debija na London Fashion Week-u prošle godine je uspeo, upravo zahvaljujući atraktivnim modelima dekonstruisanih torbi da osvoji sve modne urednike.

 

A post shared by Y U Z E F I Bags ???????? (@yuzefi) on

U jednom trenutku bilo je toliko brendova koji su kreairali samo velike torbe, pa sam shvatila kako na tržištu ima prostora za mini verzije," izjavila je nedavno Nasa Jusefi za Vogue. "Takođe sam shvatila kako su mini torbe sve potrebnije jer ljudi ne žele da na sastanke, izlaske nose ogromne torbe sa sobom u kojima po običaju nose većinu stvari koja im uopšte nije potrebna.

 

Pritom, pojavio se trend duplih torbi, odnosno nošenje sportskih u paru sa elegantnim pa više niko nije morao na posao da tegli i sportsku opremu i prostirku za jogu. Naš stil je mogao konačno da bude razigran."

Budite PRVE koje će ih poneti u Srbiji: Ove torbe ćemo tokom leta viđati NA SVAKOM KORAKU (FOTO)

 

A post shared by Y U Z E F I Bags ???????? (@yuzefi) on

Nasa Jusefi je pre pokretanja sopstvene linije torbi radila u studijima Džajlsa Đakona, Ričarda Nikolia, Kristofera Šenona i Kristofera Kana, piše Elle, i to kreirajući ready-to-wear kolekcije. Prilikom tog rada mlada dizajnerka je osmišljavala stajlinge za editorijale, sarađujući sa ljudima poput Hedija Slimana, Pati Vilson i Stivena Klajna. Upravo u tim trenucima Nasa je radila dosta sa kožom koju je kasnije dodatno analizirala na londonskom Instituto Marangoni fakultetu gde je predavala modni kostim.

Mislim da je za svakog dizajnera definitivno najveći izazov pokretanje sopstvene linije koja će na tržištu imati opasnu konkurenciju u vidu jakih brendova, ali i high street marki, ali mislim da je London najbolje mesto na svetu u kome možete kreirati jer nije toliko opterećeno visokom modom kao Pariz, niti trendovima kao Njujork. Ovde se vrednuje dizajnerski, autorski rad i mladi posebno vole da afirmišu i promovišu nove kreatore."

 

A post shared by Y U Z E F I Bags ???????? (@yuzefi) on

Torba koju svi žele da imaju

 

Sve Nasine torbe su napravljene u Londonu, a predstavljaju mala remek-dela kože.

Oduvek me je fascinirala koža i njena eklektika koja mislim da još nije u potpunosti otkrivena. Zato sam poželela da budem buntovnik u svetu vrsnih majstora koji se ipak u sferi kože pridržavaju klasike i jednostavnog. Ja sam žudela za nečim manje konvencionalnim, nečim što će biti na granici grunge momenta."

makonda-tracker