make up

Linije lica na kojima će vam zavideti: 3 načina da vam lice izgleda mršavije bez konturisanja

0

Uz pomoć jednostavnih poteza dobićete dosta uži izgled vašeg lica

foto: Instagram/printscreen
foto: Instagram/printscreen

Rumenilo

 

Rumenilo može igrati veoma važnu ulogu u sužavanju lica. Nanesite rumenilo malo iznad mesta gde ga obično nanosite kako biste podigli svoje jagodice i skrenuli pažnju na gornji deo lica. Umesto da svoje rumenilo zadržite na jagodicama obraza i izblendujete ga ka uhu, pokušajte da ga nanesete pola centimetara iznad jagodica i razmažete dijagonalno ka slepoočnicama. Nanesite ga malo i na slepoočnice, nos i čelo kako biste zamaskirali svaki deo lica koji želite da suzite.

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Ajlajner

Iznenađujuće, čak i ajlajner može uticati na iluziju mršavijeg lica. Kada je ajlajner usmeren pod većim uglom nego obično, on će privući pažnju na gornji deo stvarajući efekat vitkosti.

Kako biste postigi ovaj efekat, važno je da ne pratite prirodnu liniju oka. Linija bi trebalo da se proteže od najvišeg dela vašeg kapka (odmah iznad zenice) ka uhu stvarajući ravnu crtu koja ide paralelno sa vašim licem, a ne ka dole.

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Dodatan savet: Slobodno produžite liniju ajlajnera kako biste postigli zavodljivi oblik.

 

Strobing

Do sada smo svi definitivno čuli za ovu neverovatnu tehniku te možemo ceniti umetnost dobro raspoređenog hajlajtera. Odlučite se da svoj svakodnevni makeup look osvežite tako što ćete staviti malo hajlajtera na vrh jagodica i razmazati ga ka slepoočnicama.

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Potrudite se da obeležite vrh nosa, kao i centar brade. Ovo će stvoriti utisak dužeg lica, što će ga istovremeno učiniti mršavijim. Vodite račina da hajlajter ne završi na vašim slepoočnicama, jer će ovaj efekat raširiti vaše lice i obezvrediti svrhu ovog neverovatnog trika.

 

 

 

 

makonda-tracker