podrška najboljih

Nega problematične kože ne mora da bude nezgodna: 5 trikova da dobijete blistavi sjaj vašeg bića

0

Problematična koža sustigne u nekom periodu života i one najupornije u nezi te nezadovoljstvo njom često utiče i na samopouzdanje.

foto: Instagram/printscreen
foto: Instagram/printscreen

To je trenutak kada profesionalci uskaču u pomoć i savetuju šta treba da uvedete u dnevnu rutinu i hrabro se suočite sa problemom.

 

Hranite se pravilno

Osnova svake dobre promene je svakako dijeta. Na koži se odmah vidi način kako se hranite pa ne dozvolite da loša ishrana (ma koliko vas ukus mamio) bude razlog vašeg nezadovoljtva. Trudite se da svoju dijetu osvežite namirnicama koje su kao poručene za razne probleme sa kožom. Takođe, ovo ne znači da se treba odricati bilo čega, već ukoliko se častite – častite se sa merom. Vaša koža će to poštovati.

 

Opustite se

Koliko puta vam se dogodilo da nakon neke stresne situacije počnete da uviđate nepravilnosti na koži? Trudite se da se dovoljno odmarate i da izbegavate stresne situacije koliko god da je to moguće. Ukoliko vas niotkuda spopadne nervoza, setite se da ne dodirujete lice bez potrebe. Šta vam je koža skrivila ako je vas zadesila gužva u saobraćaju?

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani..

 

 

Hidrirajte se i dozirajte izlaganje suncu

Osim dobrog odmora, preporučuje se da unosite dovoljnu količinu vode u organizam i da štitite kožu od sunčevih zraka. Dnevno je 20 minuta izlaganja suncu i više nego dovoljno (uz zaštitni faktor, razume se). Vitamin D je ono što vam treba kako bi vam koža bila zauvek zahvalna.

 

 

Koristite kvalitetne proizvode za čišćenje lica

Kada je reč o čišćenju problematične kože i skidanju šminke, vaš prvi izbor bi trebalo da bude L'Oréal Paris micelarna voda za normalnu do mešovitu kožu. Takođe, pri redovnom umivanju, koristite Pure Clay Purify gel za umivanje, a nakon temeljnog ritual čišćenja, treba nanositi lagane hidratantne kreme.

 

Ugodite sebi

 

A post shared by L'Oréal Paris Skincare (@lorealskin) on

Zdrava ishrana nije jedini pokazatelj zdravog života. Krećite se, eliminišite kofein i nikotin i darujte koži najlepši poklon od svih – pravo spa iskustvo kod kuće uz pomoć neke od L'Oréal Paris Pure Clay maski za lice od gline. Redovnom upotrebom, one će pročistiti vašu kožu, matirati je i učiniti blistavijom nego ikad.

makonda-tracker