letnje muke

Ostanite neodoljive i u letnjim mesecima: Evo kako da vam šminka potraje i na više od 30 stepeni

0

Ako se šminkate, onda znate da nije ni najmanje prijatno kada puder počne da vam lije niz lice od toplote. Evo kako da to sprečite.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Zaboravite na puder u kamenu ili prahu. Ako pokušate da sprečite da vam lice sija od znoja tako što ćete naneti puder u kamenu ili prahu, jedino što ćete postići je da istaknete i najmanju boru. Umesto toga, bolje koristite BB kremu koja je laganija i lice će vam se manje znojiti. Takođe, dobro je da kada nanesete kremu ubrusom blago potapkate lice, kako biste uklonili eventualni višak kreme.

 

Držite ih podalje od drugarica: Beauty proizvodi koje ni u ludilu ne smete da delite ni sa kim

 

2. Ohladite se pre šminkanja. Šminkate se čim izađete iz kade? Bolje je da sačekate bar 10 minuta da vam se koža malo ohladi. U suprotnom, ako nanesete šminku na toplu kožu, koža će je brzo upiti, a onda će na vrućini početi brzo da izbija iz kože. Ako ste u žurbi, barem se umijte hladnom vodom pre šminkanja, da se koža pre ohladi.

 

3. Koristite prajmer. Čak i ako ga inače ne koristite, leti vam je zaista potreban da bi šminka duže trajala na licu. Nanesite prajmer pre stavljanja BB kreme (ili pudera, ako baš morate) i birajte onaj koji ne sadrži nikakva ulja.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker