moguća katastrofa

Na svakom koraku čujemo neki bjuti savet: Ukoliko želite da ostanete bez posledica ove izbegnite

0

Mnogo trikova za ulepšavanje i nisu baš pravi saveti... Proverite pre nego dozvolite novine u vašoj mejkap rutini...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Svako ima bar nekoliko bjuti saveta koje voli da deli s drugima. I dok su neki od njih zaista korisni, drugi su jednostavno besmisleni i ludi. Iako vam se neki od njih čine korisni, u praksi su sasvim drugačiji od onoga što vi mislite.

 

foto: Profimedia

 

Osim ako niste imali u planu da okolo šetate sa spaljenim trepavicama i bez obrva, ovih 5 bjuti saveta zaboravite odmah, jer će vam samo naneti štetu:

 

Ovo je najskuplji manikir na svetu: 60.000 dolara za ukrašavanje dijamantima (VIDEO)

 

1. Ocrtajte usne olovkom koja je nijansu tamnija od vašeg ruža

 

U to koliko je ovaj savet loš, sigurno ste se uverile kada ste ga prvi put primenile. Ako još niste, onda se ni nemojte truditi, jer će vam usne izgledati kao da su iz crtaća. Olovka za usne trebala bi da bude iste nijanse kao i ruž koji nosite, jer će jedino tako biti neprimetna, što joj je i glavna svrha.

 

 

2. Obrijte i nacrtajte obrve

Želite li lepo oblikovane obrve, danas za to imate više opcija nego ikad pre. Od microbladinga, do makeup proizvoda za samostalno oblikovanje, postoji niz boljih načina da postignete željeni oblik obrva, a da ih ne obrijete. A sećate li se ranih 2000-ih, onda ste sigurno već i same svesne koliko je to loša ideja.

 

 

3. Ugrejte uvijač za trepavice fenom za kosu

U teoriji ovo možda i ne zvuči kao loša ideja, ali ko god ju je isprobao u praksi svestan je koliko je opasno služiti se pregrejanim proizvodima u tolikoj blizini očiju. Takođe, jednako kao što pegla i uvijač mogu oštetiti kosu, tako i zbog velike temperature možete ostati bez trepavica, a to sigurno ne želite da rizikujete.

 

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

 

makonda-tracker