Beauty reporter

Šminka za preplanuo ten: Kako odabrati adekvatan make-up?

0
U toku vrelih letnjih meseci lice dobija bronzanu nijansu, ali zbog uticaja sunca postaje i dehidrirano, tako da ga treba negovati preparatima koji mu daju vlažnost, a veoma je važno odabrati i adekvatan make-up, objašnjava naša stručna saradnica
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock
foto: Story Press

 

 

 

Piše: Svetlana Sremčević,

make-up artist

 

 

 

 

 

S obzirom na to da je lice posle letovanja isušeno od sunca, najvažnije je da se pre nanošenja šminke koža hidrira kvalitetnom kremom ili prajmerom. Najbolje je kombinovati serum i kremu. Puderi treba da budu lagane teksture, BB ili CC kreme, ili tečni puderi na bazi vode. Ukoliko koža lica sija više nego obično, tokom letnjih dana poželjno je na T-zonu utapkati tanak sloj transparentnog pudera u prahu koji će takođe fiksirati šminku.

 

Kajli Džener kao inspiracija: 3 ruža koji su ovog leta must have (FOTO)
 

SVEŽ IZGLED

 

Oči i usne šminkajte po želji, jer kada je ten pripremljen na pravi način, svaki stil stajaće vam dobro. Meni se najviše sviđa mnogo maskare u braon boji na donjim i gornjim trepavicama i mat ili polumat ruž za usne jarkih boja. Ukoliko volite mat ruževe, obratite pažnju na kožu usana, one moraju biti negovane i vlažne, jer ih mat teksture ponekad dodatno isuše. Najbolje je raditi piling jednom nedeljno i uvek imati balsam na usnama. Hajlajteri su i dalje aktuelni, a nanose se na vrh jagodica, unutrašnje uglove oka i ispod obrva. To će vam dati dodatnu svežinu. Takav način šminkanja dobar je i za posao i za izlazak, kao i za bilo koju drugu

priliku.

 

foto: Petar Đorđević

 

ISPRAVNO KONTURISANJE

 

Ukoliko volite bronzere, koristite ih u tankom sloju samo za konturisanje željenih delova lica. Važno je da konture budu neprimetne. Ajlajneri su i dalje aktuelni, a ako niste vešti u nanošenju, koristite one u formi flomastera. Oni su suvlji i precizniji od običnih. Za postizanje upadljivije linije ponovite iscrtavanje dva puta. Osobe sa spuštenim kapcima mogu da naglase oko veštačkim trepavicama u pramenovima.

 

Ako ste ljubitelj senki, preporučujem krem, bronzane i svetlobraon nijanse koje svetlucaju. Izbegavajte sedefaste senke, jer previše sjaja na bilo kom delu lica nikada ne izgleda lepo.

 

Pravi letnji mejkap hit: Obrnuti smokey eyes (VIDEO)

 

Takav stil šminkanja ujedno je i najava za jesenje trendove kad nas očekuje što manje šminke, što više trepavica, prirodne obrve i najraznovrsnije boje ruževa za usne.

makonda-tracker