star BEAUTY

Aleksandra Janić: Letnja šminka za sve prilike

0
Atraktivna voditeljka Aleksandra Janić uživa u ritualima nanošenja make-upa na lice, a nakon saradnje sa brojnim profesionalnim šminkerima, ona ističe kako se i sama izveštila u tome
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Jedno od zaštitnih lica informativnog programa TV Prva Aleksandra Janić veoma je dosledna kada je u pitanju nega tela. S obzirom na profesionalni poziv koji je odabrala, ne čudi što joj je na prvom mestu prioriteta nega kože lica. Iako svakodnevno nanosi profesionalnu šminku, make-up joj nije dosadio, već uživa u njemu. Kada je reč o promenama, doskora ih je praktikovala u frizerskim salonima, ali sada tvrdi da je došlo vreme za mirnije vode.


Story: Na koji način vodite računa o koži tela i lica?
- S obzirom na posao kojim se bavim, moram izuzetno da vodim računa o koži i svoje svakodnevne navike nikada ne menjam. One podrazumevaju temeljno skidanje šminke, prvo maramicama pa onda micelarnom vodom, potom prelazim na umivanje Vishyjevim gelom, a onda nanosim kremu. U poslednje vreme preferiram Avene, dok sam ranije uzimala Vishy proizvode. Završavam s nanošenjem rol-on Vishy za predeo oko očiju. Ujutru posle umivanje mažem dnevnu kremu, a tokom letnjeg perioda Eucerin sa UV zaštitnim faktorom. Što se tiče tela, preferiram Biodermino ili La Roche Posay mleko, a zimi volim Nivein losion.
 

foto: Petar Đorđević

Story: Da li imate neko beauty pravilo od kojeg nikada ne odustajete?
- Svojevremeno moje pravilo glasilo je da nigde ne idem bez šminke, ali sve češće odstupam od njega. Sređen ten, malo maskare i labelo ili sjaj za usne – to je ono čega se pridržavam u devedeset odsto slučajeva.

 

Story: Zbog čega često menjate dužinu kose?
- Volim da eksperimentišem, ali definitivno više neću odustati od plave boje. Želela sam da isprobam kako mi stoji kratka kosa, ali ni to mi više nije zanimljivo. Što se tiče promena, došlo je vreme da se smirim.
 

foto: Petar Đorđević

Story: Kakav je vaš stav po pitanju šminke?
- Bukvalno je obožavam i uživam da se sređujem. Zbog posla kojim se bavim imala sam priliku da dosta toga naučim od profesionalaca pa već sada mogu i sama pristojno da se uredim. Za mene su parfimerije rajsko mesto, što zbog make-up proizvoda, što zbog kremica i parfema.
 

foto: Petar Đorđević

Story: Verujete li u tvrdnju da su ruke odraz ljudskih navika. Koliko vi vodite računa o svojima?
- Slažem se u potpunosti s takvim tvrdnjama. Ja biram svega nekoliko varijanti, ili frenč gel ili kratke nokte sa crvenim i tamnoljubičastim lakom. Zaista se trudim da mi ruke uvek budu uredne i negovane.

makonda-tracker