Lepota u neon bojama

Saveti make-up stručnjaka: Kakva šminka je aktuelna ove sezone i kako je nositi

0
Vreli letnji dani podrazumevaju manje šminke ali to znači i da ono što nanosite na lice treba da bude upečatljivo. Ove sezone aktuelne su jarke boje, a koje su to tačno i kako se nanose, objašnjava naša stručna saradnica
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock
foto: Andreja Damnjanović

 

 

 

Piše: Nena Ilić Kovačić,

make-up artist

 

 

 

 

Kada svakodnevna šminka nije dovoljna, možemo da probamo sa nečim što je novo i potpuno iznenađujuće, kao što je neon šminka. Opustite se, pustite mašti na volju, nakarminišite usne u neon boje, probajte neon senke i nalakirajte nokte u neku od drečavih nijansi. Bez obzira na to da li vam treba zanimljiv izgled za izlazak u klub ili neki od festivala elektronske muzike, jedno je sigurno: ova šminka učiniće da se potpuno razlikujete od drugih.

 

Kajli Džener kao inspiracija: 3 ruža koji su ovog leta must have (FOTO)
 

POVRATAK NA VELIKA VRATA

 

To je izgled koji su promovisale eklektičkne pop zvezde osamdesetih i sada se vraća na velika vrata, a može se videti i kod bjuti blogerki koje napuštaju svoje palete za konturisanje lica u čast ciklame, električnoplave i sjajne žute boje. Neon boje u šminkanju predstavljaju trend za kojim je poludeo ceo svet, a možete ih videti na modnim pistama najvećih svetskih dizajnera, međutim, realno je da je njihova primena u svakodnevnom životu retka i definitivno namenjena onim malo hrabrijim damama. Igra boja veoma je specifična i ima širi spektar primene u bjuti editorijalima i na modnim revijama.

 

foto: Shutterstock

EGZOTIČNI TONOVI

 

Sada na tržištu postoji i veoma zanimljiv make-up koji je doslovno neon, odnosno svetli jarko pod uticajem UV zraka, pa smelije devojke mogu i to isprobati na sebi. U diskoteci pod ovakvim svetlima svakako ćete biti zvezde večeri.

 

Pravi letnji mejkap hit: Obrnuti smokey eyes (VIDEO)

 

Kad su senke u pitanju, ukoliko niste poklonik velikih eksperimenata, a želite da date svom izgledu dozu egzotike, možete staviti malo neon senke u unutrašnje uglove oka. Osim toga, možete ih koristiti u blažim varijantama: roze, svetloplava, nežno žuta, ljubičasta...

 

foto: Shutterstock

 

ZAVODLJIVE USNE

 

Kod šminke primena neon boja možda je najzanimljivija u vidu karmina jer s njima usne stavljate u prvi plan. Plavi karmin je, recimo, već neko vreme hit i možete ga videti na mnogim zvezdama, jer je vrlo upečatljiv na sceni. Širu upotrebljivost neon boje imaju kada je manikir u pitanju jer je zaista letnji hit imati nokte u narandžastoj, roze, zelenoj i žutoj boji.

 

NY URBAN LOOK: Savladaj ovaj uzbudljivi make-up look za 5 minuta! (VIDEO)

 

Dakle, savet je da probate, eksperimentišete i možda vam se to dopadne, ali svakako se držite jarkocrvenih i narandžastih karmina, koji su malo blaža varijanta neon make-upa s kojima sigurno nećete pogrešiti.

makonda-tracker