7 zlatnih pravila

AKO GA PRAVILNO NANESETE, MOŽE UČINITI ČUDA: Mali vodič o korišćenju KOREKTORA kod svakodnevnog šminkanja

0

Korektor je pouzdani saveznik za lepotu svake žene koji je tu čak i kada nam koža nije "raspoložena". Naučite kako da ga pravilno i do maksimuma iskoristite za svoje potrebe.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ako koristite korektor samo da biste prekrili tamne podočnjake ili poneku bubuljicu, ne koristite njegov pun potencijal, piše Stil.

 

Korektor možete koristiti na mnogo načina, a ovog puta se fokusiramo na lice i kako da naglasite određene delove. Ovde nećemo govoriti o kompletnom konturisanju lica, već o korišćenju korektora za svakodnevnu šminku, gde se sve nanosi i zašto. Za početak - korektor uvek nanosite nakon tečnog pudera.

 

1. Ispod oka u obliku trougla

 

Korektor koji je svetliji od tvoje nijanse kože će naglasiti delove lica na koje ga nanesete. Da bi prekrila podočnjake i naglasila obraze i oči, nanesi korektor ispod oka u obliku trougla kome je špic na dnu.

 

2. Na sredinu čela

 

Fokus lica treba da bude na njenoj sredini. Kako se ovalno lice smatra idealnim oblikom, teži se da mu se drugi oblici što više približe. Da bi se ostavio utisak ovalnijeg lica, nanesite korektor na donju sredinu čela. Ovo će dodatno usmeriti pažnju na oči.

 

 

3. Duž nosa

 

Korektorom nanesite vodoravnu liniju preko sredine nosa. Ovo će suziti nos i staviti fokus na sredinu lica. Ukoliko imate tamniju kožu oko nozdrva, nanesi korektor i ovde.

 

4. Na sredinu brade

 

Prekrijte crvenilo i izdužite lice stavljanjem korektora na sredinu brade. Ukoliko imate tamniju kožu oko uglova usana, nanesite korektor i ovde.

 

5. Iznad Kupidonovog luka

 

Istaknite gornju usnu i definišite Kupidonov luk tako što ćeš naneti korektor iznad linije samog luka.

 

 

6. Oko obrva

 

Ukoliko želite da dodatno definišete obrve, možete ih uokviriti korektorom. Pročitajte kako da našminkate obrve da deluju punije i gušće, a korektor će ih samo dodatno istaći.


7. Oko usana

Slično kao sa obrvama, usne možete dodatno istaći i definisati ako ih uokvirite korektorom nakon što nanesete ruž. Nanesite korektor oko spoljne linije usana. Ovo će sprečiti razmazivanje karmina, dodatno definisati oblik usana i prekriti bilo kakav prelaz ruža na kožu.

 

 

makonda-tracker