vežbom do perfekcije

BLAGO ISCRTANE, PUNE, RASKOŠNE: Britanski stručnjak za šminku otkrio kako u 3 KORAKA dobiti OBRVE baš kao Kejt Midlton

0

Čak i dok je bila u izolaciji, obrva Kejt Midlton nijednog trenutka nisu bile zapuštene, a sledeći ove korake, i vaše će biti jednako lepe

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Na pune, upečatljive obrve dame sve više obraćaju pažnju, a britanski mejk-ap stručnjak savetuje kako se dostiže savršen oblik.

 

Voren Daudal ispričao je za britanske medije da iscrtane obrve poboljšavaju simetriju lica, ali stvaraju i efekat "osam sati sna" kad smo umorni.

 

Prvi korak

 

"Oblik lica ima presudnu ulogu u određivanju oblika obrva čije definisanje predstavlja prvi korak u ovoj beauty rutini. ‘’Ako imate okruglo lice, izgledu će laskati povišen luk obrve. Izduženom licu najbolje će pristajati ravniji luk, dok će ovalnom licu najbolje pristajati luk blago zaobljen pod uglom. Na četvrtastom obliku licu najbolje izgledaju mekano zaokružen luk’’, savetuje Voren.

 


Drugi korak

 

Drugi ključni korak u postizanju savršenog izgleda je ispunjavanje obrva. Voren predlaže ovo: dok posmatrate svoj odraz u ogledalu, uzmite olovku, pa je prislonite okomito uz jednu stranu nosa kako biste otkrili tačku početka svojih obrva. Ovo mesto, kao i svako buduće, označite tačkicama koji će

posle biti "vodiči" u popunjavanju obrva.

 

Zatim, gledajte ravno u ogledalo, a olovku položite ravno sa spoljne strane zenice oka. Obeležite tačkicom mesto luka na gornjem delu obrve. Na kraju, da pronađete tačku gde se obrva završava, položite olovku uz koren nosa na 45 stepeni. Nakon što ste dobili okvir za svoj savršen luk, možete preći na stvaranje teksture.

 

foto: Profimedia


Treći korak

 

Poslužite se olovkom za popunjavanje obrva, a zatim s puderom za obrve, uz pomoć četkice nežno definišite luk i popunite praznine. Na kraju obrve možete fiksirati gelom ili preparatom za što trajniji izgled. Zapuštene obrve često mogu ostaviti dojam umornih očiju, ali uz ove korake možete doći do savršenih obrva i svom licu omogućiti vedriji i otvoreniji pogled. 

 

 

makonda-tracker