saveti koji puno znače

Osvežite svoju MASKARU za 60 SEKUNDI, sprečite grudvice i koristite je ŠTO DUŽE

0

Često vam se dešava da četkicom od maskare grebe po zidovima tube ne biste li iskoristili još ono malo što je ostalo? Ili ste se pitali zašto se maskara ne razmazuje više i ostalvja grudvice, a kupili ste je pre samo dva meseca?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Problemi sa maskarom pojavljuju se onog trenutka kada se maskara osuši. Na trepavicama se prave grudvice i maskara prestaje da se razmazuje kako treba.

 

Ono što vašu maskaru može učiniti postojanijom jesu voda i toplota. I to samo za 60 sekundi.

 

Kad god primetite da se vaša maskara osušila i da teško izvlačite četkicu iz tube, zagrejte vodu i sipajte u šolju. Nakon toga zatvorenu tubu maskare potopite u šolju. Posle otprilike jednog minuta možete izvaditi tubu jer bi trebalo da je maskara iznutra počela da omekšava.

 

Na ovaj način maskara, koja je počela da se zadržava na zidovima tube i da se suši, omekšaće i vratiće se u tečno stanje. Ovako ćete osvežiti svoju šminku, pa ćete moći duže da je koristite.

 

Saveti za što postojaniju maskaru
Saveti za što postojaniju maskarufoto: Screenshot

U zavisnosti od brenda maskare koju koristite i njene teksture, nekada ćete ovaj proces morati da ponovite više puta da bi se dobio željeni efekat.

 

Svakako, stručnjaci preporučuju da bi trebalo promeniti maskaru 3 do 6 meseci. Primetićete i sami kada maskara više ne može da se koristi. To je uglavnom izostanak onog tupog zvuka prilikom vađenja četkice iz tube.

 

Ukoliko ne želite ovako da popravljate svoju maskaru ili nemate vremena, uvek možete sipati nekolikokapljica kapi za oči. Ovo je, međutim, kratkotrajno rešenje.

 

 

makonda-tracker