ekstravagantno, ali efektno

Našminkajte se za posebne prilike: Čitava vasiona na usnama

0

Ako volite šljokice i sjaj, i ako uživate da mamite pogled, predstavljamo vam novi trend šminkanja, kojim postižete punoću i svetlucavost usana ravnu svemirskoj.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Prošle nedelje u Parizu make up ekspert Pet Makgret predstavila je publici holografske usne koje izgledaju kao da dolaze iz druge dimenzije. To je zaista pravi svemir na licu. Efekat punih usana i vasionskog sjaja postigla je nanošenjem tračica vrlo finih šljokica u bojama poput ljubičaste, zlatne i indigo, koje je uklopila u svetlucajuću, glatku površinu na modelu Alisi Traore.

 

 

Kao i mnogi drugi proizvodi za lepotu, i ovaj izum Pet Makgret opčinio je modne zanesenjake i značajno povisio potražnju u kozmetičkim radnjama. U parfimerijama, i na našem tržištu, možete pronaći neke od ovih genijalnih paketa za usne, ali dok Makgret ne pusti u prodaju „Lip Lust‟, jedini način da se ovaj efekat postigne biće po principu – uradi sam onim što ti je trenutno dostupno.

 

 

Evo kratkog uputstva za ovaj efekat: prvo treba oivičiti usne, a zatim ih namazati mat karminom u tamnoljubičastoj ili indigo boji. Potom treba naneti sjaj za usne i poprskati ih šljokicama. Malom četkicom namazati fine tračice šljokica, vodeći računa o tome da svetlije nijanse – zlatna ili srebrna – budu u sredini.

Iako nije za svaki dan, pre za noćne provode ili vrlo posebne prilike, ovakvom šminkom mogli biste da upotpunite stajling u kom imate sjajnijih, vizuelno prijemčivih detalja.

 

 

 

makonda-tracker