ovo uvek imajte na umu

Sve što vam je potrebno za primamljiv pogled: 10 zapovesti senki za oči

0

Oči su možda najvažniji deo lica, zbog čega je veoma važno usavršiti tehnike njihovog ulepšavanja i istaći ih na pravi način. Ključno oružje u tome svakako jeste senka za oči, ali njeno nanošenje nije jednostavno koliko zvuči.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jedan pogrešan korak poput neprikladne nijanse ovog makeup proizvoda može učiniti neprivlačnim nešto što je moglo da bude sjajan look, piše Make-up.

 

3 koraka do savršenog izgleda: Konturisanje nosa za početnike

 

Međutim, upotreba senki za oči nije i ne treba da bude nevolja - ovo je možda i najzabavniji deo šminkanja i prilika da pokažemo kako svoju kreativnost tako i to koliko poznajemo svoju kožu, ten i lice uopšte!

 

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

 

Da biste u svakom trenutku bile zadovoljne svojim makeup izdanjem, usvojte sledećih deset zlatnih pravila.

 

Kako naneti senke prema obliku očiju

 

1. Imajte na umu boju svojih očiju

 

Pri izboru nijanse senke za oči, obratite pažnju na prirodnu boju svojih očiju. Izgledaćete neuporedivo bolje i imati još intenzivniji pogled ukoliko se opredelite za senku koja će naglasiti vaš prirodni adut. Tako, recimo, tamnooke devojke mogu da nose gotove sve tonove, premda će najlepše izgledati ako odaberu zlatne, dok su za plavooke idealne one nijanse koje se kreću od bronzane do boje breskve. Za devojke zelenih očiju nema boljeg izbora od tamnoljubičaste.

 

Zašto ne treba da se plašite burgundy senki za oči (FOTO)

 

2. Uvek pripremite kapke

 

 

A post shared by @_mymakeup__ on

 

Proizvodi za šminkanje često imaju mnogostruku namenu pa tako možete svoje kapke pripremiti za nanošenje senki ni manje, ni više nego prethodnim nanošenjem hajlajtera. Tako ćete dobiti čistu i finu podlogu za senku, pa i za dalje stavljanje ajlajnera ili krejona. Zahvaljujući ovom proizvodu, šminka na očima će vam trajati duže!

 

Najbolji make-up za plave oči

 

3. Odredite oblik svojih očiju

 

Baš kao i njihova boja, oblik očiju je nešto sa čim se rađamo i što ne možemo da promenimo. Zbog toga bi trebalo utvrditi najbolju tehniku za njihovo ulepšavanje u skladu s tim jesu li oči veće, sitnije, udaljenije ili bliže postavljene.

 

Nastavak teksta pročitajte na sajtu Make-up.

makonda-tracker