saveti

5 najčešćih grešaka koje pravimo sa tečnim puderom

0

Ukoliko umete da pravilno odaberete i nanesete tečni puder, na pola ste puta do savršenog dnevnog looka. S druge strane, ako ne poštujete nekoliko jednostavnih pravila kada je reč o ovom proizvodu, vaša šminka može ličiti na pravu malu katastrofu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Složićete se da nijedna od nas ne želi da bude ona devojka kojoj se vrat razlikuje od nijanse lica. Stoga, naučite da prepoznate greške koje pravite i to će biti prvi korak ka perfektom tenu.

 

1. Niste pripremile kožu za šminkanje.

Bez adekvatne pripreme kože, budite sigurne da će vaša šminka biti daleko od perfektne. Prvo, vodite računa da pred spavanje detaljno uklanjate svu šminku i na taj način ćete očistiti pore i pustiti kožu da diše tokom noći.

Još jedan bitan korak je redovan piling lica, koji je neophodno raditi jednom nedeljno, bez izuzetka.

I poslednji, ali ne i najmanje važan korak, jeste pravilna hidratacija lica kremama koje odgovaraju vašem tipu kože. Nakon što ste nanele dnevnu kremu, sačekajte nekoliko minuta da koža dobro upije pre nego što nastavite sa šminkanjem.

 

2. Niste odabrale pravu nijansu ili teksturu pudera.

Uz brojna uputstva i tehnike koje pomažu pri odabiru prave nijanse, više ne postoji izgovor za kupovinu pogrešnog pudera. Ukoliko imate suvu kožu, puder sa visokom pokrivnom moći ili mat efektom neće biti dobar izbor za vas. Zato je veoma bitno da se konsultujete sa stručnjakom (koji je kupcima na raspolaganju u većini parfimerija i drogerija) koji će vam pomoći da se odlučite za pravu nijansu i pravu teksturu pudera koja savršeno pristaje vašoj koži.

 

Nastavak teksta pročitajte na sajtu Make-up.rs ili klikom na link OVDE.

makonda-tracker