razbijte mitove

Tamne obrve ne stoje svima dobro: 7 bjuti laži koje nas sprečavaju da budemo lepe (FOTO)

0

Kako ni make-up trendovi nisu isti, tako ni istine o šminki kojih se slepo držimo. 

foto: Instagram
foto: Instagram

1. Uvek prvo morate naneti korektor ispod očiju.

 

Naravno da to nije pogrešno, ali nije ni obavezno ići tim redosledom. Ako želite uštedeti na vremenu i ostvariti besprekoran izgled kože, onda prvo nanesite šminku na oči.

 

Venčanje? Nikakav problem: Ovaj savršeno blistavi make-up učiniće tvoj savršeni dan idealnim! (VIDEO)

 

S obzirom na to da se prah tokom nanošenja senke zna naći na drugim delovima lica, pogotovo ispod očiju, onda je ovaj pristup jednostavniji. Kada završite sa šminkanjem očiju, prah jednostavno obrišite s vlažnom maramicom te onda nanesite podlogu i korektor. Na taj način prah se neće zalepiti za korektor te se tako podočnjaci neće delovati tamnijime nego što jesu.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

foto: Youtube screenshot

 

2. Tamne obrve svima dobro pristaju.


Guste i tamne obrve sve su popularnije, no to ne znači da svima dobro pristaju. Svatko od nas ima različite obrve i tome se moramo prilagoditi, a ne da slepo sledimo trendove.

 

Greške sa senkama za oči koje najčešće pravite (FOTO)

 

Uvek možete naglasiti prirodan oblik obrva tako što ćete ih popuniti i potamniti za nekoliko nijansi od njihove prirodne boje, ali ne treba  preterivati  jer vaše obrve neće izgledati nimalo prirodno tada.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

foto: Profimedia

 

3. Nikad ne nanosite šminku prstima.


Mnogi ljudi ne vole dirati svoje lice jer ih je strah da će na taj način dodatno širiti klice i bakterije. No, prsti zapravo mogu biti odličan make-up alat. Naravno, pre nanošenja šminke vaše ruke moraju biti čiste.

 

Saveti za početnice: Izveštite se u korišćenju ajlajnera poput profesionalaca

 

Naime, prsti su odličan izbor za nanošenje tečne podloge te kremastih proizvoda poput korektora i rumenila. Zbog telesne topline koju imaju, prsti pomažu pri blendiranju podloge i pigmenta na jedan vrlo prirodan način.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

foto: Youtube screendhot

 

4. Korektor uvek treba biti svetliji od tona kože.


Postoji više boja korektora i svaka boja ima određenu funkciju. Tako zelena boja neutrališe crvenilo, žuta kamuflira tamne krugove i masnice oko očiju, dok korektor s belom bazom minimalizuje izgled bora.

 

Naučite da se šminkate kao pravi profesionalci: Napredni kurs konturisanja (FOTO)

 

Stoga birajte korektor u zavisnosti od togakakav izgled želite postići, a ne prema ovome mitu. Jer ponekad svetlija boja nije najbolji izbor kada želite sakriti određenu nesavršenost.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

foto: Profimedia

 

5. Šminka je loša za kožu.


Vrlo je lako kriviti šminku za svaku reakciju kože. No, važno je i da se dobro brinete o svojoj koži. To uključuje pravilnu prehranu, svakodnevno čišćenje lica, obavezno skidanje šminke pre spavanja te često čišćenje make-up četkica.

 

Kajli Džener kao inspiracija: 3 ruža koji su ovog leta must have (FOTO)

 

Takođe, većina proizvoda ima formule koje su dizajnirane da ne začepljuju pore te da koža ostane prozračna i nakon njihovog nanošenja.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

foto: Profimedia

 

6. Kozmetički proizvodi nemaju rok trajanja.


Ništa ne traje zauvek, pa tako ni kozmetički proizvodi. Oni jesu napravljeni tako da dugo traju, ali nakon određenog vremena njihovi sastojci se mogu pokvariti.

 

Punije usne uz pomoć šminke za samo 3 minuta by Dragan Vurdelja! (VIDEO)

 

Stoga povremeno proverite datum isteka trajanja te je li proizvod promenio miris ili boju.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

foto: Shutterstock

 

7. Skuplja šminka je kvalitetnija.


Viša cena proizvoda ne jamči i bolji kvalitet. Postoje i drugi faktori koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine šminke. Zapravo većina sastojaka u svim proizvodima je slična, bez obzira je li reč o skupom ili pristupačnijem make-up brendu.

 

Žene koje nose naočare za vid trebalo bi da ih se pridržavaju: Osam saveta kako da pravilno istaknete i našminkate oči (FOTO)

 

Imajte na umu i da je kraći popis sastojaka na proizvodu bolji od duljeg popisa.

makonda-tracker