za osmeh koji osvaja

Nije vam ni na kraj pameti: 5 moćnih saveznika za savršeno bele zube (FOTO)

0

Ne, tajna nije u nekoj magičnoj pasti ili skupim preparatima! Savršeno bele zube možete imati i zahvaljujući jednoj maloj promeni. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ovih 5 namirnica osigurava potrebne nutrijente vašem telu, a osim toga pomažu i očuvati prirodnu belinu vašeg osmeha.

 

7 stvari koje zubari žele da znamo: Da biste godinama osvajali osmehom, dobro upamtite ove male tajne

 

Karfiol

 

On je jedna od onih namirnica koju je potrebnu puno žvakati, a to je iz više razloga dobro za zdravlje vaših zuba. Osim što ih na taj način jačate, žvakanje proizvodi pljuvačku koja na prirodan način čisti zube pa što više morate žvakati, to će vaši zubi biti čistiji, a vaš osmeh blistaviji. 

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

foto: Profimedia

 

Jagode

 

Iako su tamne boje, jagode sadrže znatnu količinu enzima poznatijeg i kao jabučna kiselina, a koji je prirodni izbeljivač zuba.

 

Nikad lepši ni blistaviji osmeh: 3 domaće paste za neverovatno bele zube (FOTO)

 

Sir

 

Sigurni smo da ste mnogo puta čuli kako mleko i mlečni proizvodi jačaju kosti i doprinose zdravlju vašeg osmeha. Slobodno verujte u to jer mlečni proizvodi poput sira, jogurta i samog mleka sadrže obilne količine mlečne kiseline i minerala kalcijuma zahvaljujući kojima su zubi istovremeno i belji i snažniji.

 

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

foto: Profimedia

 

Jabuke

 

Ovo voće, baš poput upotrebe šargarepe, iziskuje puno griženja i žvakanja što jača zube i čisti ih na prirodan način. Trenje do kojeg dolazi kada jedete jabuke čisti zube i na prirodan način im vraća belinu.

 

Pre nego što uzmete četkicu i pastu, proverite da li radite OVO: Greška pri pranju zuba koju pravite svakog dana

 

Celer

 

Osim što je siromašan kalorijama, a bogat nutrijentima, celer je izuzetno zdrav za desni, ali i same zube koji su zahvaljujući njemu još belji.

 

makonda-tracker