za savršenu kožu

Devojke, bićete nam zahvalne: 5 razloga da eksfolijacija postane deo vaše beauty rutine

0

U današnje vreme, većina devojaka je toliko zauzeta da su srećne ukoliko stignu da skinu šminku, umiju se i nanesu hidratantnu kremu pre nego što odu na spavanje.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Zbog toga, redovan piling deluje kao luksuz, rezervisan za izuzetno retke prilike, piše Make-up.

 

Dva koraka do pravilnog skidanja šminke sa očiju

 

Međutim, ova tehnika je ključni deo pravilne brige o koži i pruža mnogo toga za šta verovatno niste znale pa vam predstavljamo pet sjajnih razloga da na ovaj način redovno čistite kožu lica:

 

1. Čini kožu mekanom

 

 

Koža s koje su skinute mrtve ćelije na dodir je meka i svilenkasta jer eksfolijacija poboljšava njenu teksturu i čini je baršunastom. Na ovaj način, uklanjete slojeve mrtve kože, a na njihovo mesto dolaze potpuno nove ćelije zbog kojih izgledamo svežije.

 

2. Oslobodićete se znakova starenja

 

 

Eksfolijacija pruža mladolik izgled jer mrtve ćelije dodatno naglašavaju sve linije, fleke i nepravilnosti. Prema tome, kada se rešite njih, rešile ste se i znakova starenja!

 

Večernja beauty rutina

 

Koža se, inače, prirodno sama oslobađa ovih ćelija, ali to čini sve sporije kako starimo. Proizvodi za eksfolijaciju su sjajan način da usporimo ovaj prirodan proces i sakrijemo sve njegove naznake.

 

3. Zaboravićete na nesavršenosti

 

 

Jedna od sjajnih stvari koje nam pruža eksfolijacija jeste otvaranje i čišćenje pora, što je najbolja prevencija problematične kože lica.

 

Nastavak teksta pročitajte OVDE.

 

 

makonda-tracker