Siguran za korišćenje i tokom trudnoće

Za bronzani ten i dubinsku negu: Ovako se pravi balzam od šargarepe

0

Osim tamnjenja, balzam od šargarepe ima jaka antioksidacijska svojstva i dubinski njeguje kožu...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Balzam od šargarepe sadrži biljni ekstrakt koji aktivira proizvodnju melanina u koži za ujednačenu i prirodnu boju kože. Melanin se prirodno stvara u koži, a odgovoran je za zaštitu i tamnjenje kože. Balzam od šargarepe siguran je za korišćenje i za vreme trudnoće.

Ako želite brže potamneti tokom izlaganja kože suncu i odlučite se za balzam od šargarepe, koristite balzam s prirodnim sastojcima jer tako nećete kožu opterećivati nepotrebnim i štetnim hemikalijama.

foto: Profimedia

Osim balzama, postoje mnoga ulja za ubrzano tamnjenje koja se sastavom često ne razlikuju toliko od balzama, osim što su u tečnom stanju i mogu se raspršiti pomoću pumpice.

 

Podmlađuje lice za neverovatnih 20 godina: Maska od šargarepe u koju se poznate dame kunu (FOTO)

Balzam od šargarepe bogat je karotenoidima iz šargarepe i oraha koji se najčešće koriste u prirodnim proizvodima za ubrzano tamnjenje kože. Karotenoidi takođe imaju jaka antioksidacijska svojstva te će sprečiti oštećenje kože tokom izlaganja suncu, a svoj balzam ili ulje možete nanositi na kožu i nakon sunčanja kako biste je nahranili i sprečili isušivanje.

Recept:

50 grama baznog ulja šargarepe


40 grama ulja oraha (ili neko drugo biljno ulje poput makadamije, nevena i sl.)


10 grama pčelinjeg voska (žuti, prirodni)


1-2 čajne kašike organskog kakao praha za boju


10 kapi eteričnog ulja za miris (po izboru)

 

Za zdravo i zategnuto lice: Fenomenalna maska od šargarepe i limuna

Balzam će nakon izrade biti podložan oksidaciji i gubljenju kvaliteta te je najbolje čuvati ga u posudi od tamnog stakla, plastike ili aluminijuma.

makonda-tracker