Jelena Gavrilović: Boginja šminke

Prilikom šminkanja glumica Jelena Gavrilović voli da istakne oči senkama u jesenjim bojama, za svoju kosu bira jednostavne frizure dok nezi šaka i noktiju posvećuje mnogo vremena
0
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

Glumica Jelena Gavrilović koja je skrenula pažnju na sebe  ulogom u predstavi Kosa obožava da se šminka i to joj predstavlja veliko zadovoljstvo. Uvek koristi proverenu kozmetiku za koju joj nikada nije žao da izdvoji veliku sumu novca. Brigu o kosi prepustila je profesionalcima jer zbog njene dužine ne ume sama da napravi frizuru. Nega ruku i noktiju u njenom slučaju ima veoma visoko mesto na lestvici prioriteta.

MAKE-UP

- Već godinama unazad koristim samo firmiranu kozmetiku i to uglavnom Chanel jer volim da znam da na svoje lice stavljam nešto što je kvalitetno. Volim da se šminkam pa preko dana biram uglavnom lakšu dekorativnu kozmetiku u koju spadaju samo maskara i malo rumenila jer u pozorištu koristim intenzivnu šminku koja prilično isušuje kožu. Oči ističem jesenjim bojama, poput braon i zelene, a za večernje prilike uvek stavljam crne senke kako bi postigla efekat smoky eyes.

KOSA

- Uoči večernjih izlazaka ili odlazaka na premijere uvek odlazim kod frizera. Svoju veoma dugu i ravnu kosu ne umem lepo ni da očešljam, a pogotovo ne mogu sama da napravim neku frizuru. Inače, preko dana je jednostavno pustim ili je vežem u rep, što je jedino što umem sama sa njom da uradim. Nije mi bitan šampon kojim je perem, ali uvek nanosim Revlonovu masku koja se ne ispira i pakovanje iz iste kolekcije koje se za mene pokazalo kao najbolja varijanta.

LICE

- Godinama sam koristila firmirane kreme, a onda sam shvatila da mi mnogo više prijaju preparati koji se prave specijalno za mene. Poslednjih nekoliko godina koristim isključivo proizvode doktora Milojevića koji su na bazi bilja. Uopšte nisu skupi, a uvek su sveži, što je za kozmetiku najbitnije. Inače, odavno sam naučila da je za pravilnu negu kože lica najvažnije njegovo dubinsko čišćenje, pa bez obzira na to koliko kasno dođem kući, dok lepo ne očistim i ne sredim lice, ne idem na spavanje.

TELO

- Kožu redovno mažem raznim kremama i mlekom, ali se trudim da ne preterujem jer nije zdravo kada se ti proizvodi previše koriste. Upotrebljavam isključivo medicinsku kozmetiku poput Eucerina i Seba Meda, jer mi ti preparati veoma prijaju budući da imam mešoviti tip kože. Važno mi je i kako ti losioni mirišu, a omiljeni parfem mi je Chanel 5. Možda je on i namenjen starijim damama, ali se meni dopada ta ozbiljna nota koju ima. Nisam od onih koji preko cele godine idu u teretanu, ali čim osetim da stiže leto, tri meseca redovno vežbam.

NOKTI

- Ranije sam imala veliki problem jer nisam mogla da prestanem da grickam nokte pa sam rešila da stavljam nadogradnju što mi je dosta pomoglo u odvikavanju od te ružne navike. Sada mi se dopada da imam dugačke nokte i najčešće ih lakiram u stilu francuskog manikira jer se on slaže uz sve odevne kombinacije. Inače omiljeni lak mi je u bordo boji. Veoma mi je bitna nega ruku. Kada sam na sceni, publika uvek vidi moje ruke i važno mi je da one izgledaju uredno.

Aleksandra Dimitrijević

Tekst je objavljen u 240. broju magazina Story, 27. aprila 2010. godine.

makonda-tracker