čuvajte kožu

Kako da odaberete kremu za zaštitu od sunca? Od ovih 5 preparata jedan je pravo rešenje za vas

0

Od sunca se stari - dokazano! I ma koliko ga voleli, red je da poslušamo savete i počnemo već sada da kad god planiramo da provedemo duže vreme napolju na licu imamo i zaštitnu kremu. Pomažemo vam da izaberete pravu kremu za vas.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Kreme za zaštitu lica od sunca, naime, sve su kompleksnije, a njihove formule različite, zavisno od toga da li želite anti-age, imate akne ili ste skloni flekama. Izbor prave kreme omogućiće da kraj leta dočekate sa hidriranom i svežom kožom.

Evo našeg izbora za vaše zahteve.

 

1. Imam masnu kožu i ne podnosim tokom leta gotovo nikakvu kremu, a naročito ako preko nje treba da stavim i puder. Užasavam se tolikih slojeva na licu, jer se dosta i znojim, pa se pod kremom i puderom osećam kao da imam masku. Radije bih jednu toniranu kremu koja mi neće mastiti kožu i od koje se neću sijati.

 

Predlog: Potražite toniranu kremu koja je namenjena za zaštitu masnu kože na suncu.

 

foto: Promo

Bioderma Photoderm NUDE SPF 50, fluid koji se pretvara u puder na licu, toliko lak da ga nećete osetiti na koži. Fluid ima odlične mineralne filtere koji će vas zaštiti od UVA i UVB zraka, ali i sastojke koji će smanjiti mašćenje kože i očuvati mat izgled.

 

2. Posle svakog letovanja moje pege na licu se pojačaju, a pojavi se i poneka nova fleka koja se kasnije, tokom godina, povećava. Želim to da sprečim.

 

Predlog: Izaberite antiage kremu koja deluje protiv fleka i ima faktor zaštite najmanje SPF 50+ i nanosite ga pre svakog izlaska na sunce.

 

foto: Promo

Iklen zaštitna krema SPF 50+ je posebno namenjena zaštiti kože sklone flekama od sunca, i prevenciji pigmentacija, zahvaljujući patentiranoj kombinaciji sastojaka koji imaju direktno dejstvo na produkciju melanina. Takođe nudi i prevenciju fotostarenja kože, zahvaljujući glicirizinu, moćnom antioksidansu koji umiruje i štiti kožu od slobodnih radikala.

 

3. Ne volim da stavljam kreme za sunčanje na lice. Lepljive su, kvare mi ugođaj, ne izgledam lepo sa njima i najčešće mi ne prija ni njihov miris. Nisam do sada našla kremu u kojoj bih uživala, a koža mi se ne bi ni sijala, niti isušila.

 

Predlog: Izaberite negu sa hijaluronskom kiselinom, koja će čuvati hidrataciju na koži, i vitaminom E koji će je čuvati od isušivanja i preranog starenja.

 

foto: Promo

Darphin Soleil Plaisir SPF 50 i SPF 30 nudi pravu negu za uživanje dan na suncu, sa brižljivo odabranim sastojcima: kombinacija pet UV filtera zazaštitu od UVA/B zraka, hijaluronska kiselina, vitamin E za antioksidantnu zaštitu i karanja ulje poznato iz ajurvedske medicine, sa visokim sadržajem masnih kiselina koje hrane i štite kožu a ne maste je.

 

4. Imam akne i strah me je da na lice stavim bilo šta što mi nije doktor preporučio - plašim se izbijanja novih akni od nepoznatih preparata.

 

Predlog: Izaberite kremu od brendova koji imaju poznate preparate za negu i tretman akni, a koji imaju i preparate za sunčanje. Kupite kremu u apoteci uz konsultaciju sa farmaceutom.

 

foto: Promo

 

 

 

 

 

 

 

 

Exfoliac Matirajući fluid za sunčanje SPF 50+ preparat za zaštitu od sunca brenda namenjenog nezi masne kože sklone nastanku akni. Sadrži visoko efikasne UVA/UVB zaštitne filtere sa širokim spektrom dejstva i kompleks za regulaciju lučenja sebuma pruža koži mat izgled, štiti je i održava čistom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Moja koža je sklona borama, imaju ih i moja baka i mama, a meni se pojavljuju prerano. Želim antiage kremu koja će sprečiti da se izboram od sunca pre vremena.

 

Predlog: Izaberite jednu od anti-age krema koje nude mnogi veliki brendovi poznati po antiage preparatima. Koristite je tokom leta umesto svoje dnevne kreme.

 

foto: Promo

 

 

 

RoC Soleil Protect SPF50+ Fluid za zaštitu od sunca protiv bora je formula sa hijaluronskom kiselinom koja pomaže da ublažite izgled bora i da koža deluje svežije, hidrirano. Zahvaljujući UVA i UVB filterima visokih performansi fluid pruža zaštitu od sunca i štiti kožu od preranog starenja.

 

Save

makonda-tracker