delotvorno i pristupačno

Kleopatra je ovu biljku smatrala izvorom mladosti: Napravite domaću kremu i prva bora će nestati za par dana (FOTO)

0

Jeste li znali da se egipatska kraljica Kleopatra mazala kremama koje su u sebi imale aloe veru? Smatrala ju je svojevrsnim izvorom mladosti. Kako biste i vi podmladili svoje lice, saznajte kako možete napraviti domaću kremu protiv bora uz pomoć te čarobne biljke

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Lice bi trebalo redovno da negujete, a pogotovo područje ispod očiju budući da je ono jako osetljivo. Trebalo bi da vodite računa o hidrataciji, iznutra i spolja, a kako biste hidrirali kožu najbolje je da koristite biljku aloe veru.


Aloe vera omiljena je među ženama jer kožu čini glatkom i elastičnom. Gel Aloe vera prirodno je sredstvo koje pomaže u uklanjanju bora i znatno poboljšava elastičnost kože i na taj način smanjuje bore.


Sastojci:

1 kašičica sjemenki lana

1 kašićica Aloe vera gela

1 krastavac

 

Baka iz Turske joj je otkrila ovaj drevni trik: Lice je mazala ovim uljem 15 dana i sve bore su nestale (FOTO)

 

Postupak:

 

Možete da koristite kupovni mleveni lan ili da ga sami usitnite uz pomoć blendera dok ne nastane prah. Jednu kašičicu mlevenog lana pomešajte sa tri kašičice vode i pustite da odstoji barem 15 minuta.

 

Druga opcija je da napravite masku sa celim semenkama lana. U tom slučaju jednu kašičicu lana pomešajte s 1 dcl vode i kuvajte ga sve dok se ne pretvori u želastinastu masu. Zatim smesu procedite kroz gazu kako biste izdvojili semenke lana.

 

Nastavak na narednoj strani...

 

 

makonda-tracker