Zaštita masne kože od sunca: Heliocare kozmetika

Heliocare kapsula za fotoimunoprotekciju je jedinstvena na tržištu u zaštiti masne kože od sunca, a u paleti proizvoda su i gel i puder sa faktorima SPF 50 ili SPF 90
0
1 / 4 Foto: Promo

Heliocare preparati sadrže najsavremenije hemijske, fizičke i fitobiološke filtere za maksimalnu UVA/UVB zaštitu, a u osnovi imaju Fernblock®, ekstrakt paprati Polypodium leucotomos, moćan antioksidant i imunoprotektor koji pospešuje i štiti imuni sistem kože, redukuje patološke promene na DNK lancu i održava brojnost i funkcionalnost Langerhansovih ćelija. Svoje antiedjž dejstvo pokazuju u usporavanju razgradnje kolagena i nakupljanja abnormalnog elastina.

Heliocare kapsule pored Fernblocka kao aktivne komponente sadrže još i ekstrakt zelenog čaja i betakaroten, supstance koje imaju antioksidantno dejstvo. Koncentracija aktivnih supstanci je optimalna da reparira i spreči dalja oštećenja ćelija kože izazvanih UV zračenjem. Ovaj proizvod značajan je u prevenciji i dodatnoj terapiji pacijenata sa istorijom kancera kože, izloženim kontinuiranom UV zračenju, pacijentima na imunosupresivnoj terapiji ili osobama koje su sklone fotodermatozama. Jedna Heliocare kapsula ujutro pre izlaska na sunce podiže odbranu od dejstva UV zračenja, ojačava imuni sistem kože i brani DNK od oštećenja. Prednost ove kapsule je što deluje neposredno, odnosno sat vremena nakon konzumiranja, tako da se ne mora uzimati unapred. Može se pronaći u apotekama po ceni od 2.900 dinara.

Tokom dana na celu površinu kože izložene suncu treba nanositi gel sa faktorima SPF 50 ili SPF 90. Ovaj gel lake teksture i bez ulja, nekomedogen je, vodootporan, sadrži kombinaciju različitih najsavremenijih UV filtera, ne masti kožu, a sadrži Fernblock, moćan imunoprotektor. Faktor SPF 90 posebno je namenjen osobama koje imaju svetlu put i izuzetno osetljivu kožu.

Takođe na lice možete naneti i Heliocare Oil Free Compacto SPF 50, jedinstven puder s imunofotoprotekcijom, koji ima sva svojstva kreme za sunčanje, sadrži zaštićen Heliocare Fernblock kompleks za imuno-zaštitu kože i istovremeno prekriva nepravilnosti. Na ovaj način masna i osetljiva koža biće zaštićena od iritacija koje izaziva sunce. Postoji u tri boje a oil free varijanta posebno je namenjena masnoj koži. Sa kremastom teksturom, između pudera u prahu i kremu, ima odličnu moć pokrivanja i štiti kožu, ujednačavajući boju tena. Njegova cena je 2.600 dinara.

TAGOVI: nega tela
makonda-tracker