Jelena Pudar i Jana Šušteršić: Sestre po šminkanju

Dok ih na sceni spaja zajednička muzikalnost, pevačice grupe Neverne bebe Jana Šušteršić i Jelena Pudar otkrivaju svoje male kozmetičke rituale koje ih pred ogledalom čine potpuno različitim
1
1 / 5 Foto: Marko Sovilj

Pevačice grupe Neverne bebe, Jana Šušteršić i Jelena Pudar, poput mnogih mladih devojaka veoma vode računa o svom izgledu. Mada obe ne vole da se šminkaju preko dana, dele pasiju korišćenja scenske kozmetike uveče pred nastupe. I dok Jelena uglavnom ističe usne, Jana obožava da eksperimentiše sa senkama i ajlajnerima kojima ističe oči. Kada je reč o kosi, sve oko njene nege prepustile su svojim frizerima u koje imaju beskrajno poverenje, dok su na negu noktiju uglavnom usredsređene same jer ih taj mali kozmetički ritual veoma opušta.

MAKE-UP

Jelena: Ne volim da se šminkam preko dana jer mi je koža na nastupima dovoljno opterećena raznim preparatima. Tada koristim puder i sjaj za usne marke L’Oreal, dok na oči stavljam isključivo samo maskaru.

Jana: Volim da eksperimentišem sa šminkom u svakoj prilici. U zavisnosti od raspoloženja odlučujem koji ću deo lica istaći. Jedno vreme sam stalno koristila jarkocrveni karmin, a sada volim da šminkam oči, i to najčešće dekorativnom kozmetikom firme Bourjois.

LICE

Jelena: Zbog teške šminke neretko imam problem sa kožom, ali poslednjih meseci posećujem ordinaciju Coto derma gde su mi napravili posebne kreme na bazi bilja koje mojoj koži vraćaju prirodnu svežinu. Ne koristim noćne kreme. Posle koncerta detaljno očistim lice i skinem šminku, a pravilno skidanje make- upa je najvažniji deo nege kože.

Jana: I ja imam problematičnu kožu lica pa redovno odlazim kod kozmetičara. Trudim se da koristim samo prirodne preparate, a to su uglavnom kreme na bazi aloje i to za dnevnu negu.

TELO

Jelena: Već godinama unazad koristim mleka za telo Nivea i Dove koja mi najviše odgovaraju. Nisam od onih devojka koje često menjaju proizvode, već sam ovim markama verna u potpunosti. Redovno odlazim u teretanu gde radim kondicione vežbe i tako održavam dobru fizičku kondiciju.

Jana: Najviše volim mleko za telo Lolita Lempicka, a to je ujedno i marka mog omiljenog parfema. Na drugom mestu su mi proizvodi Dior posle kojih je moja koža poput baršuna. Inače, obožavam i mleka i ulja koja koriste bebe.

KOSA

Jelena: Brigu oko kose potpuno sam prepustila frizeru Branku Patiću u koga imam beskrajno poverenje. Tamo koristim Wella i Revlon preparate. Inače, ranije sam volela da imam ravnu kosu, a sada obožavam loknice i prirodni look.

Jana: O mojim vlasima brine frizerka Suzana i nedavno smo rešile da pustim kosu, jer je poznato kako sam sklona tome da često menjam frizure. Postepeno se vraćam i svojoj prirodnoj boji kose.

NOKTI

Jelena: Imam prirodno kvalitetne i duge nokte, tako da nema potrebe da idem često na manikir, ali ipak u salon odem s vremena na vreme. Ne volim tamne boje, tako da kod kuće često nanosim prirodne nijanse lakova, ali kada skratim nokte tada često mažem crveni.

Jana: Svaka devojka treba da vodi računa o noktima, tako da i ja redovno odlazim na manikir, ali kada nemam vremena ili sam na putu, sama ih sređujem. Obožavam crvenu boju, pa nju najčešće i mažem, dok mi sam proces lakiranja i turpijanja noktiju pričinjava pravo zadovoljstvo.

Aleksandra Dimitrijević


Tekst je objavljen u 238. Broju magazina Story 13. aprila 2010. godine.

makonda-tracker