prirodni preparati

Briše akne, bubuljice i fleke sa lica: Nakon ovoga će vaš ten biti svež, blistav i ČIST (FOTO)

0
Zbog zagađenja u vazduhu u poslednje vreme sigurno primećujete da su vam se na licu pojavile fleke, pege, mitiseri, akne... Evo jednostavnog načina da svom licu povratite svežinu
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Na zdravlje kože možete delovati iznutra - konzumiranjem organskog povrća i voća, naročito onog bogatog vitaminima A i C, kao i ispijanjem većih količina filtrirane vode, kako biste isprali toksine iz organizma. Na stanje i izgled kože takođe možete uticati izvana - promenom životnih navika i negom uz pomoć prirodnih sastojaka, prenosi Stil.kurir.rs.

 

Poželjno je da na kožu nanosite one sastojke koje biste bukvalno mogli i pojesti. Donosimo vam recepte za prirodnu negu lica, čiji su neizostavni sastojci limun, ananas i kurkuma, moćni saveznici zdravlja i lepote.

 

1. Limun

 

foto: Profimedia, Shutterstock

 

Poznato je da sok od limuna pomaže jetri u detoksikaciji te je bogat izvor vitamina C, koji je pravi saveznik zdravlja vaše kože. Svako jutro popijte čašu sveže isceđenog limuna i vrlo brzo ćete primetiti promene na svojoj koži. Bore će biti manje izražene, imaćete manje tamnih mrlja i uopšteno lepši izgled kože, nezavisno od toga da li imate masnu ili suvu kožu. Limun se koristi i kao baza mnogih prirodnih preparata za negu lica.

 

Savet prelepe turske glumice za savršen ten i glatku kožu: Napravite masku za lice protiv mitisera i bubuljica! (RECEPT)

 

Gel za pranje lica od limunovog soka

 

Napravite prirodni miks za pranje lica. Pomešajte malo soka od limuna s malo meda, gela od aloje i vode pa time svako jutro perite lice.

 

Hidratantni preparat za lice

 

U jednakim količinama izmešajte sok od limuna, med i maslinovo ulje. Nanesite na lice, najviše na suve zone kože, ostavite da deluje 15-ak minuta pa isperite.

 

Prirodna maska od limuna

 

Sastojci:

1 supena kašika soka od limuna;

1 supena kašika mleka u prahu;

1 supena kašika sirovog meda;

nekoliko kapi eteričnog ulja po želji

 

Sve sastojke izmešajte, nanesite na lice, ostavite da deluje oko pola sata pa isperite.

 

Nastavak na narednoj strani...

 

 

makonda-tracker