ogromna zabluda

90% žena se brije POGREŠNO: Evo gde ste grešile sve vreme (FOTO)

0
Imate često urasle dlačice? Javljaju vam se iritacije na koži? Nerviraju vas sitne bubuljice? Za sve je krivo verovanje da je najbolje da brijemo noge u smeru suprotnom od smera rasta dlake. To će kožu učiniti galtkom, ali može da izazove i ozbiljne probleme.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kad se brijemo u smeru suprotnom od smera rasta dlake (odnosno tako što brijačem povlačite od stopala ka kolenu) ugao pod kojim uklanjamo dlaku iritira koja postaje podložna bakterijskim infekcijama.

 

Da stvar bude još gora, kad se ovako brijete, dlačice mnogo lakše urastaju - posebno ako imate prilično jak stisak dok vučete brijač.

 

Treću ste sigurno više puta ponovili: 7 grešaka koje žene prave prilikom brijanja nogu

 

Rešenje broj jedan: Brijte se tako što ćete vući od kolena ka dole, tačnije u smeru rasta dlake. Da, koža neće biti podjednako glatka, ali ćete imati mnogo manje uraslih dlaka i neprijatnih tačkica i iritacija. Ovo važi i za brijanje svih drugih delova tela.

 

Recite zbogom BOLNOJ i NEPRIJATNOJ depilaciji: Uklonite neželjene dlake uz pomoć oraha i vode

 

Rešenje broj dva: Pokušajte sa nekim drugim načinom depilacije. Žene se obično odlučuju na brijač jer je najbezbolniji. Postoji još bezbolnih načina, poput kreme za depilaciju.

makonda-tracker