Vladimir Vuksanović: Avanturista sa maskom

Atraktivni maneken Vladimir Vuksanović kroz neobični eksperiment otkriva sva lica jednog muškarca, istovremeno on je i pirat sa Kariba isto koliko i autentični Indijanac
1
1 / 4 Foto: Petar Đorđević

Maneken Vladimir Vuksanović kroz Storyjeve transformacije odlično je dočarao vizuelno ekscentričnog kapetana Džeka Speroua u ostvarenju Pirati sa Kariba kojeg je glumio Džoni Dep, a na trenutak svoje lice je zamislio i na telu nekog prerijskog Indijanca iz omiljenih vesterna. Ovaj zgodni Beograđanin podjednako posvećuje pažnju nezi svog izvajanog tela, isto onoliko koliko se trudi i da napreduje u duhovnom smislu. Teretanu često zamenjuje omiljenim sportovima među kojima su fudbal i tenis i, iako je zbog prirode svog posla prinuđen da vodi računa o fizičkom izgledu, ne živi po savremenim pravilima brige o telu koja primenjuju metroseksualci.

TELO

- Prijatan fizički izgled dugujem svojoj genetici i fizičkim aktivnostima koje su mi vremenom postale radna navika i deo svakodnevice. Volim tenis i fudbal, a moja posvećenost sportu doprinela je tome da zategnem mišićnu masu više nego što sam to učinio zahvaljujući čestim odlascima u teretanu. Budući da radim i  revije donjeg veša, trudim se da svaki komad odeće koji obučem na pisti zaista nekoga i privuče da poželi za sebe taj model.

NOKTI

- Nega noktiju je nešto što svrstavam u kulturu življenja, a ne u domen estetike, jer svi još u ranom detinjstvu naučimo da koristimo grickalicu. Sam radim i pedikir i manikir i ne shvatam potrebom da tuđa ruka brine o muškim noktima, osim ako neko ima i medicinski problem. Negovane ruke na muškarcu podjednako su odraz njegove ličnosti isto koliko su to i ruke bilo koje dame.

LICE

- Sastavni deo nege lica jeste brijanje brade. To redovno činim posle tuširanja, pošto dlake do tada omekšaju. Čvrsta brada zahteva gel ili penu za brijanje koji omekšavaju dlačice i olakšavaju brijanje. Koristim Giletteovu penu i kreme brenda Nivea za svakodnevnu negu lica. Muškoj koži najkorisnije su vlažne kreme koje sadrže vitamin E i štite od UV zračenja. One neguju pre svega površinski sloj kože i poboljšavaju njenu aktivnost. Make-up mi nanose profesionalni šminkeri samo za potrebe modnih performansa na pisti.

KOSA

- Volim kratku kosu jer mi je najjednostavnija za održavanje, mada mi je prijala i vizuelna transformacija u kapetana Džeka Speroua jer je to bila retka prilika da sebe vidim sa dugom kosom, šminkom i nakitom. Leti uvek imam kratku kosu, a zimi malo dužu, tako da tada koristim preparate poput Nivea kreme za vlasi jer je zdrava za kosu, ujedno je učvršćuje i omogućava mi da napravim željenu frizuru.

Nikola Rumenić

Tekst je objavljen u 226. broju magazina Story, 19. januara 2010. godine.

makonda-tracker