Prirodni piling

Tretman koji će vas raspametiti: Da li ste znali da soc od kafe čini čuda za vašu kožu?

0
Kafa je savršen energetski napitak koji vam može dati snagu. Ali takođe znajte da kafa može biti idealan prirodni piling za vašu kožu!
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Većina žena koristiti sok od limuna, grožđa ili pak jogurt za ovaj tretman, ali danas, kafa, odnosno njen soc postaje vrlo popularan, pa ga sve više i više žene koriste za piling, kako bi imale lepu i zdravu kožu.

 

2 ključna koraka večernje beauty rutine
 

Kao što znate, potrebno je redovno uklanjati mrtve ćelije kože, kako bi oslobodili pore na vašoj koži i tako joj omogućavali da bolje i lakše diše. To je razlog zbog kojeg je piling toliko potreban i učinkovit za negu kože. On će podmladiti i očistiti vašu kožu, vratiti joj ton i elastičnost.

foto: Profimedia

Ovakav tretman vrlo lako možete primeniti i u svom domu. Samo budite oprezni ako je vaša koža suva ili osetljiva, jer soc kafe može oštetiti kožu i uzrokovati upalu i crvenilo. To možete izbeći tako što ćete dodati malo maslinovog ulja ili meda i čarobna smesa je gotova.

 

10 načina kako da prirodnim putem usporite starenje kože
 

Kafa sadrži puno masti, belančevina, ulja, organske kiseline i vitamina C. Svi ovi elementi su korisni u sprečavanju preranog starenja kože. Oni će je obnoviti i podmladiti.


Dermatolozi otkrivaju: Evo kako da pravilno negujete masnu kožu!

 

Piling postupak uz kafu se ne preporučuje osobama koje pate od zaraznih i upalnih bolesti kože, gljivičnih infekcija ili osobama koje su alergične na ovaj napitak. Osim toga, nije preporučljiv ni trudnicama i dojiljama.

makonda-tracker