Boško Jakovljević: Rođen kao zavodnik

Mladalački izgled svog lica voditelj i maneken Boško Jakovljević održava uz pomoć najsavremenijih krema, kosu neguje čestim odlascima kod frizera, dok telo oblikuje svakodnevnim treninzima
0
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

Harizmatičnom voditelju i manekenu Bošku Jakovljeviću najbitnija je nega lica i kose. U zavisnosti od godišnjih doba i trendova, ovaj večiti mladić uživa u eksperimentisanju sa svojim frizurama. Po lepom vremenu, svakodnevna vožnja bicikla za njega je idealan način da održava kondiciju svog tela, ali mu pravo zadovoljstvo pričinjava i vežbanje u teretani.

LICE

- Poslednjih meseci redovno koristim preparate LOreal Men Expert koje ranije nisam upotrebljavao. U ovoj kolekciji postoje proizvodi koji su za muškarce koji noć provedu budni u gradu, pa ujutro pokušavaju da na brzinu vrate svež izgled lica, veoma efikasni. Ponekad upotrebljavam i L’Orealove kreme protiv bora. Nemam jaku bradu i nikada nisam imao potrebu da je brijem svakodnevno, čak ni kada sam bio u vojsci. Uz pomoć aparata za brijanje samo je jednom ili dva puta nedeljno skratim.

KOSA

- Ne forsiram kosu svakodnevnim pranjem i sušenjem jer se tako vlasi oštećuju. Do skoro nisam koristio neki poseban šampon, ali otkako se o mojoj kosi brine ID akademija, koja radi sa preparatima Wella, po preporuci od pre dva meseca počeo sam da koristim liniju proizvoda Sistem Profesional kojom sada negujem svoju kosu. Frizura mi je veoma bitna i često je menjam, a trenutno sam ošišan na čuvenu italijanku koja je bila popularna osamdesetih, ali je ponovo u trendu. Mada sam tokom zime imao dužu kosu, s prvim lepim danima sam je skratio, a inače kod frizera odlazim na svaka dva do tri dana.

NOKTI

- Kada je reč o nezi noktiju, veoma sam jednostavan. Zato što smatram da odlazak na pedikir i manikir oduzima mnogo vremena, ne odlazim u kozmetičke salone. Iako sam nekada imao sopstveni salon, čak ni tada nisam u njemu sređivao nokte. Umem sam da sredim nokte koliko je potrebno a za bavljenje javnim poslom na televiziji, potrebno je da izgled šake u svakom trenutku bude negovan.

TELO

- Fizička spretnost i kondicija su mi veoma važni i ako se dogodi da jedan dan ne vežbam, već se ne osećam dobro. Redovno vozim bicikl, idem u teretanu, a ponekad odigram igram odbojku. Nemam specijalan režim vežbanja, ali se dobro osećam u teretani Extrim Gym gde radim na sebi sa trenerima Suzanom i Zoranom. Nemam suvu kožu, zbog čega ne koristim ni mleka ni kreme za telo. Smatram da se na takav način navikava koža na raznorazne preparate, a moja još ima prirodnu hidrantnost.

Aleksandra Dimitrijević

Tekst je objavljen u 190. broju magazina Story, 12. Maja 2009. godine.

makonda-tracker