Heliocare - jedinstvena fotoimunoprotektivna zaštita

1
Danas kada je zaštitni ozonski omotač oštećen i kada aerozagađenje dodatno pojačava dejstvo UV zračenja neophodna je preventivna zaštita od sunca.
foto: promo
foto: promo

Kompanija Industrial Farmacéutica Cantabria (IFC) sa sedištem u Madridu, predstavlja referentnu laboratoriju za dermatologiju i imunologiju u Španiji. Nakon dvanaest godina kliničkih studija rađenih u saradnji sa Medicinskim fakultetom Univerziteta Harvard, kompanija IFC je 2001. godine na svetsko tržište lansirala Heliocare liniju preparata za zaštitu od sunca. Osnovu ovih preparata čini Fernblock, aktivni sastojak koji predstavlja ekstrakt paprati Polypodium leucotomos koja je vekovima korišćena u narodnoj medicini južnoameričkih indijanaca za lečenje zapaljenskih stanja kože. Fernblock je vrlo potentan antioksidant i imunoprotektor. Njegovo dejstvo dokazano je mikroskopski i klinički. Fernblock predstavlja jedinjenje koje apsorbuje UV zračenje i time pospešuje i čuva imuni sistem kože. Pored zaštitne uloge Fernblock predstavlja antiage supstancu. Redukuje fine linije i sitne bore nastale direktnim dejstvom UV zračenja. Usporava razgradnju kolagena i nakupljanje abnormalnog elastina. Normalizuje debljinu epiderma i time pospešuje dalju odbranu od sunčevog zračenja.

Heliocare program čine kapsule za oralnu primenu i preparati za topikalnu primenu (kreme, gel, puder i sprej) i imaju višestruku funkciju: štite od preranog starenja izazvanog sunčevim zračenjem (fotostarenje), zatim oni su moćan antioksidans koji sprečava štetno dejstvo slobodnih radikala inudkovanih UV zračenjem, pojačavaju imunološku odbrambenu snagu kože i  štite DNK ćelije i smanjuju opasnost od degenerativnih procesa.

Kapsule Heliocare pružaju vrhunsku zaštitu kože celog tela tela od UVA i UVB zraka. Pored aktivne komponente Fernblock s paprati Polypodium leucotomos sadrži još i ekstrakt zelenog čaja i betakaroten, supstance koje imaju antioksidantno dejstvo. Kapsule deluju iznutra ka spolja a koncentracija aktivnih supstanci je optimalna da reparira i spreči dalja oštećenja ćelija kože izazvanih UV zračenjem. U kombinaciji sa topikalnim formulacijama (Heliocare krema, gel, sprej, puder) postiže se do sada najpotpunija zaštita od UV zračenja.

Za optimalnu zaštitu uzima se 1 kapsula dnevno ujutru, odnosno 2 kapsule dnevno tokom letnjeg perioda i kontinuiranog izlaganja suncu.

Heliocare kapsule su značajan proizvod u prevenciji i dodatnoj terapiji pacijenata sa tumorom kože, osobama izloženim kontinuiranom UV zračenju, pacijentima na imunosupresivnoj terapiji kao i osobama koje imaju svetao ten, osetljivu kožu i sklone su fotodermatozama.

Heliocare gelovi su pravi letnji izbor, pogotovo za osobe koje imaju masnu kožu i ne vole kreme, a postoje sa faktorom 50 i 90. Heliocare puder košta 2600 din, dok se Heliocare kapsule u kutiji od 60 komada mogu naći po ceni od 2900 dinara.

makonda-tracker