Jovana Balašević: Nežnost jedne brinete

Zanosna glumica Jovana Balašević tajne šminkanja naučila je još kao tinejdžerka, pa sada svakodnevno svoje krupne oči ističe krejonima u jarkim nijansama koje se slažu sa njenom smeđom bojom kose
0
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

Šarmantna glumica Jovana Balašević izuzetno vodi računa o svom telu, ali ipak ističe da je zdrava ishrana najvažniji preduslov atraktivnog izgleda. Do pre nekoliko godina bila je plava, ali kaže da joj je kao brineti život mnogo lakši jer ne mora često da odlazi kod frizera. Pošto je svoje šminkanje još kao tinejdžerka usavršila, tačno zna koja joj dekorativna kozmetika najbolje pristaje.


MAKE UP

- Šminka je moja velika ljubav još iz tinejdžerskih dana. Sa njenim tajnama upoznavala sam se još u srednjoj baletskoj školi i bila sam oduševljena moćima scenskog make upa. Rano sam naučila da ga koristim pa sam šminkala mamu, sestru i drugarice. Dekorativnu kozmetiku koristim svakodnevno, a glavno pravilo je da se pogodi dobar ten. Često mi kažu da imam zahvalne, krupne oči za šminkanje, još uvežbavam da ih istaknem na najidealniji način. Crveni karmin je moj zaštitni znak i često umesto potpisa ostavim otisak poljupca. Najčešće koristim šminku marke Max Faktor ili L’Oreal, dok su mi Deborah olovke i ruževi neprevaziđeni.

LICE

- Zbog čestog nanošenja jake šminke pod kojom mi je ponekad lice i po dvanaest časova dnevno, kod kozmetičara odlazim jednom u dva meseca, a ponekad i češće jer su mi neophodne masaža, maska ili neki piling za kožu. Deo moje lične higijene su LOrealov tečni sapun koji u sebi sadrži piling, kao i losioni za čišćenje i osvežavanje lica marke Matis. Neretko za skidanje šminke koristim Nivea maramice jer su praktične. Pošto kod kuće ne stavljam sama nikakve maske, koristim Garnier kofein roll on za predeo ispod očiju, a pred spavanje nanesem La Prairie noćnu kremu. Za preparate za lice ne štedim novac jer ja od svog lica živim, pa se rukovodim pravilom da je bolje sprečiti nego lečiti.

TELO

- Kožu celog tela mažem svake večeri kremom marke Garnier, dok na masažu odlazim jednom nedeljno što me zaista preporodi. Godinama već vežbam jer mi je od baletske škole ostala navika za dnevnom dozom fizičke aktivnosti. Pilinge za telo ne koristim jer sam nasledila lepu i nežnu kožu koja nije problematična i ne zahteva neku naročitu negu. Zbog takve kože mama me ponekad zove Gumena!

NOKTI

- Odlazak na manikir je važan, ali nikako ne sme da bude veći prioritet nego odlazak kod zubara. Nokti u svakom trenutku treba da budu uredni, nalakirani i ne preterano dugi. Boje koje dominiraju na mojim noktima su bež, svetlo roza bez sedefa, crvena ili tamnobraon, a ponekad i crna. Nažalost, zbog predstava u kojima igram ne mogu često da imam nalakirane nokte.

KOSA

- Posle šest godina konstantnog farbanja u plavo, pustila sam prirodnu boju kose što je za mene bilo pravo osveženje. Čest odlazak kod frizera za mene je postalo pravo gubljenje vremena. Farbanje izrastka na svake tri nedelje sada je prošlost, pa kod frizera odlazim samo na skraćivanje krajeva kose, a feniram se samo ako za to postoji povod, jer mi je kosa prirodno ravna. Pošto imam tanku dlaku, koristim LOrealov šampon i regenerator za sjajniju kosu. Za kosu je baš kao i za kožu najvažnija ishrana, pa zato treba često jesti luk kako bi koren kose bio jači. Kozmetička nega jeste važna, ali je pravilna ishrana još bitnija.

Ksenija Konić

Tekst je objavljen u 169. broju magazina Story, 16. decembra  2008. godine.

makonda-tracker