korisno

Koristite ga svakodnevno a niste znali da otklanja akne i mrlje na licu: Napravite masku od kiselog kupusa (FOTO)

0
U kombinaciji sa folnom kiselinom, cinkom, magnezijumom, gvožđem, ova namirnica je prava "fontana mladosti" jer sve ove supstance doprinose formiranju novih ćelija u epidermu.
foto: Prodfimedia
foto: Prodfimedia

Redovno konzumiranje kiselog kupusa poboljšava metabolizam i pomaže da se oslobodite viška kilograma. Kiseli kupus je veoma cenjen od strane svih nutricionista i kozmetičara. mKiseli kupus poboljšava ten, čisti i otvara pore i uklanja štetne radikale. Kupus ne samo da savršeno izbeljuje kožu, već uspešno uklanja akne i tamne mrlje.

 

Maska od kiselog kupusa može da se pripremi vrlo jednostavno. Univerzalna maska osvežava, hrani i omekšava kožu. Samo stavite debeo sloj kupusa na gazu, i držite je oko 15 minuta. Preporučuje se da ovaj postupak ponavljate jednom nedeljno.


Trik koji vam je sve vreme bio na dohvat ruke: Namažite ovo na kapke pre spavanja i trepavice će rasti nenormalnom brzinom! 

 

Ukoliko želite da izbelite kožu, pomešajte sok od kupusa sa sokom od limuna i 2 kašike jogurta. Mešavina ima veoma jak uticaj na kožu, dakle, masku ne bi trebalo da držite duže od 10 minuta.


Pravi se za samo 10 sekundi: Čudo od kreme koje će vam odmah ukloniti bore i ožiljke! (RECEPT) 

 

Kiseli kupus savršeno hrani i umiruje kožu. Za ovu masku najbolje je da napravite mešavinu od kiselog kupusa, sira i pavlake. Nanesite mešavinu na lice, a nakon 15 minuta masku isperite toplom vodom. Posle uklanjanja mešavine, stavite na lice obloge od hladnog čaja.

 

foto: Profimedia

 

Ukoliko imate suvu kožu najbolje je da kiseli kupus pomešate sa žumancetom. Ovu masku nanesite na lice jednom nedeljno.

 

 

makonda-tracker