5 beauty pitanja

Aleksandra Duende: Mistično i zavodljivo (FOTO)

0
Popularni klupski di-džej i kreatorka nakita, koja je u vezi s glumcem Branislavom Trifunovićem, često menja boju kose i zato se trudi da raznoraznim ritualima i preparatima održi njenu elastičnost i sjaj.
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Nakon što je zavela petnaest godina starijeg glumca Branislava Trifunovića, kreatorka nakita i di-džej Aleksandra Erić Duende (23), svojom lepotom i muzičkim talentom očarava i svoju publiku po beogradskim klubovima.

 

foto: Petar Đorđević

Koliko se često šminkate i o kakvoj je šminki reč?

Šminkam se skoro svakog dana prvenstveno zbog posla, ali uglavnom je reč o malo pudera, rumenila i maskare. Ne prija mi previše senke, kao ni crveni karmin koji je popularan ovih dana. Kada ga stavim, to nisam ja i zato se najčešće odlučujem za Nude Aura 31."

Kako tretirate lice nakon make-upa i čime ga negujete?

Šminku obavezno skidam Biodermom, nju koristim i kada mi je lice čisto, lepo se pokazala za tretiranje kože ujutru i uveče. Pored nje, obavezno nanosim dnevnu kremu preko dana, a pred spavanje noćnu i neki antirid. Jednom mesečno na lice stavim masku sa aloja verom i time nahranim kožu."

Na koji način negujete kosu, da li to činite sami ili obavezno posećujete frizera?

Kada negde krenem, obično se sama sredim. Otkrila sam moć kupole koja je slična figaru pa na taj način kosu malo prelomim, to mi lepo stoji, a dosta se nosi. Što se farbanja i šišanja tiče, to ipak prepuštam stručnom licu. S obzirom na to da se farbam, praktikujem da na mesec-dva uradim preliv. Uglavnom gledam da to budu sive nijanse s nekim odsjajem, a ovog puta odabrala sam ljubičastu."

Bez četke, fena i viklera: Fenomenalna frizura za sve prilike (VIDEO)

 

Postoje li neki rituali pri svakom pranju od kojih ne odstupate?

Za početak kosu operem ljubičastim šamponom koji mi pomaže da i posle nekoliko pranja ostanem u sivim tonovima. Pomoću njega farba se ispira na sivkasto i beličasto, a ne na žuto. Nakon toga stavim masku u koju volim da dodam arganovo ulje, sačekam nekoliko minuta i onda ispiram hladnom vodom kako bi se dlaka zatvorila. Poslednja faza je prskanje posebnog rastvora na krajeve da bih se lakše očešljala."

Da li imate vremena za kozmetičke salone i u kojoj meri ih posećujete?

Volim s vremena na vreme da odem na masažu. Zbog poslova kojima se bavim, osećam da mi se skuplja opterećenje u ramenima. Nakupe mi se čvorići koji jedino masažom mogu da se razbiju te gledam da to bude bar jednom mesečno.

 

Takođe, jednom u pola godine idem kod kozmetičara koji mi se potpuno posveti i očisti moje lice od dubinskih nečistoća. Svi se mi trudimo kod kuće da očistimo lice koliko možemo otklonimo po koji miteser, ali dubinsko čišćenje prava je stvar."

foto: Petar Đorđević

 

makonda-tracker