Goca Tržan: Lice kao umetničko platno

Zahvaljujući kremama na bazi meda i čokolade kojima neguje telo, pevačica Goca Tržan retko koristi parfeme, a svoju originalnost iskazuje i načinom šminkanja koji je sama usavršila
0
1 / 5 Foto: Marko Todorović

Popularna pevačica Goca Tržan odavno je naučila da je briga kojom o svojoj koži, noktima i kosi vodi računa kod kuće potpuna tek kada dobije i savete kozmetičkih stručnjaka. Dok je šminkanje potpuno usavršila, redovno odlazi na manikir i pedikir, ali i kod frizera. Nakon transformacije kojoj se prepustila u saradnji sa magazinom Story Wow veoma vodi računa o nezi tela.

MAKE-UP

- Počela sam da se šminkam još u srednjoj školi i toliko sam vremenom napredovala da sada umem savršeno da se sama našminkam. Znatno mi je lakše da se sredim za dnevnu varijantu kada koristim samo puder u prahu, maskaru i rumenilo, dok moja večernja šminka i ona za nastupe podrazumeva i veštačke trepavice, ali i jače senke. Koristim dekorativnu kozmetiku marke Mac koju kupujem u inostranstvu jer je kod nas još nema. Šminku skidam maramicama Nivea i nemam neke specijalne kreme kojima čistim lice od pudera.

LICE

- Kada je reč o nezi lica, ništa ne radim sama, već isključivo idem na tretmane kod moje kozmetičarke Simone. Ona mi je svojevremeno pomogla da sredim lice i koristim samo njene proizvode na bazi pčelinjeg meda. Kod kuće ne stavljam maske jer one kupovne sadrže mnogo konzervansa koji ne prija mom tenu. Kada ozbiljnije želim da se posvetim svom licu odlazim na mezoterapiju kod Jane Batsialou kojom mi, jednom u šest meseci, popuni mimične bore koje imam na licu.

TELO

- Redovno odlazim na masaže koje mi izuzetno prijaju. Nakon saradnje sa magazinom Story Wow, nastavila sam da odlazim jednom nedeljno na tretmane kod Peđe Filipovića. On koristi maske i kreme Bio Renergique sa kojima me masira. Iste preparate, domaće proizvodnje, koristim i kod kuće. Oduševljena sam kremama na bazi čokolade i meda koje savršeno mirišu, kao da koristim parfem. Nemam celulit pa mi programi za njegovo uklanjanje nisu potrebni.

NOKTI

- Ranije sam volela da nosim veštačke nokte, ali više ne. Sada u salonu Apsolut stavljam gel koji isključivo štiti moje prirodne nokte i daje im definisaniji oblik. Nemam ništa protiv veštačkih noktiju, ali mi jednostavno ne odgovaraju po obliku. Pedikir i manikir nikada ne radim sama, već se uvek prepuštam stručnjacima kod kojih odlazim jednom mesečno.

KOSA

- Uglavnom sama sređujem kosu jer mi trenutni oblik to dozvoljava. Godinama već posećujem frizerski salon u Lazarevcu gde kod Senke i Dejana jednom mesečno farbam kosu i šišam se. Jednom u tri meseca izvlačim pramenove kako bi moja kosa dobila novu nijansu. Vlasi negujem Pol Mitchel preparatima i smatram da je to ubedljivo najbolja nega za kosu. Kada imam obaveze oko snimanja kosu nameštam sama, a ukoliko mi je potrebna zahtevnija frizura onda se prepuštam profesionalcima.

Ksenija Konić

Tekst je objavljen u 233. broju magazina Story, 9. marta 2010. godine.

makonda-tracker