Danijela Vranješ: Virtuelni svet lepote

Glumica Danijela Vranješ nikada ne posećuje kozmetičke salone, sve male ženske rituale obavlja sama, lice neguje kvalitetnim kremama, telo maže uljem od lavande, a na nokte nanosi lakove svih mogućih boja
0
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

Glumica Danijela Vranješ smatra da žena mora da vodi brigu o sebi jer je to delimično odraz njene kulture. Ona se pre svega trudi da zadovolji sopstvene potrebe i da sebi deluje negovano i lepo. Danijela ne voli da posećuje kozmetičke salone jer smatra da je to klasično gubljenje vremena. Atraktivna brineta sama brine o svom spoljašnjem izgledu jer joj to predstavlja pravo zadovoljstvo, zaista uživa u tom poslu i trenucima koje izdvaja samo za sebe.

KOSA

- Obavezno pakujem kosu jednom nedeljno i to bademovim uljem koje je odlično. Osim toga, volim da isprobam sve nove preparate kojima se neguju vlasi. Trenutno sam u fazi  puštanja kose, tako da s vremena na vreme odlazim kod frizera kako bi mi skratio krajeve. Do jedanaeste godine kosa mi je bila gotovo bela. Zato se nekako najbolje osećam kao plavuša, pa sam ponovo rešila da se ofarbam u plavo, ali uvek bih radi dobre uloge promenila boju.

NOKTI

- Moj omiljeni ritual je sređivanje noktiju, to radim sama i uživam u tim postupcima. Redovno radim piling ruku i svakodnevno ih i po nekoliko puta mažem jer mi je veoma bitno da mi koža bude nežna i glatka. Ne odlazim kod manikira i pedikira, zato što sam veoma vešta i spretna u tom poslu. Volim stalno da menjam boju na noktima, mažem sve od frenča do crnog laka. Sve to u zavisnosti od raspoloženja, garderobe i prilike na koju sam se zaputila.


LICE

- Nikad u životu nisam otišla kod kozmetičara, imam neke svoje male tajne koje redovno primenjujem, masaža lica je odlična stvar, opušta mišiće i regeneriše kožu. Koristim dobre kreme i Korff toniranu podlogu. Najvažnija stvar je temeljno čišćenje i odstranjivanje sve prljavštine i izumrlih ćelija pre spavanja. Podočnjaci su moj najveći problem i sigurno ću ih hirurški odstraniti kad za to budem spremna, a za sada pazim koliko soli unosim u organizam i stavljam obloge od čaja i krompira. Ta kombinacija deluju bolje od bilo kog seruma. Koristim antirid, je sa tim treba početi na vreme.


MAKE UP

- Veoma retko se šminkam, i to samo u onim situacijama kada moram. Ne volim da imam naslage šminke na licu. Kada privatno nanosim make up, odlučujem se za natural look koji najviše pristaje uz moju ličnost. Moji omiljeni proizvođači dekorativne kozmetike su Korff  i Mabelyne, koji su odličnog kvaliteta. Iz kuće ne izlazim bez sjaja za usne i bez mineralnog spreja za lice koji veoma efektno deluje na umornu kožu i vraća joj neophodni sjaj i blistav izgled.


TELO

- Kao i o ostatku epiderma i o koži tela veoma vodim računa jer se na njoj vidi sve, kako godine tako i to koliko je osoba posvećena sebi. Redovno podvrgavam kožu tela čišćenju pilingom i stalno se mažem raznim kremama i mlekom za telo. Ne odlazim na masaže, jer kao što sam već rekla, ne volim da boravim u kozmetičkim salonima, ali koristim razna ulja koja utrljavam sama, ili uz nečiju pomoć. Iako volim mnoge prirodne mirise, priznajem da me najviše fascinira neponovljiva lavanda koja me svaki put iznova opije.

Moni Marković

Tekst je objavljen u 220. broju magazina Story, 8. decembra  2009. godine.

makonda-tracker