NEGOVANA

Zlatno doba Holivuda: Irena Jovanović otkriva tajne lepote (FOTO)

0
Iako voli da prati trendove, voditeljka ističe da joj se pojedini beauty pravci ne dopadnu na prvu loptu, a pravilo od koga nikada ne odstupa je da ne ide preko sopstvenih mogućnosti
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Televizijska voditeljka Irena Jovanović (39) savršen je primer kombinacije lepote i talenta. Iako veoma vodi računa o svom izgledu, ona smatra da dobitna formula za negovanu kožu podrazumeva zdravu ishranu i dosta smeha.

 

Story: Kako izgledaju vaši rituali kada je reč o jutarnjem ili večernjem čišćenju lica?

 

- Bitno mi je da dobro i temeljno uklonim šminku, a to činim micelarnim vodama. Nakon toga volim da jednostavnom masažom lica, u trajanju od nekoliko minuta, nanesem dnevnu kremu sa zaštitnim faktorom. Za područje oko očiju obavezno koristim antirid.


Nina Janković otkriva tajne svoje lepote

 

Story: Da li ste probali profesionalnu masažu lica i kakvo je vaše mišljenje o njoj?

 

- Kozmetičare sam odavno zamenila dermatologom, ali masaže na bazi eteričnih ulja argana, lavande, nara i citrusa blagotvorne su za mene. Obaveze i gust nedeljni raspored ne dozvoljavaju mi da u tome često uživam, ali zato je svaka takva prilika kao poseta rajskom vrtu.

 

foto: Petar Đorđević

 

Story: Kakav je vaš tip kože? Da li je previše zahtevna ili laka za održavanje?

 

- Odavno mi je rečeno da je moja koža osetljiva, ali ne toliko komplikovana ukoliko joj se obezbedi prostor za disanje. To znači da teška televizijska šminka ne sme da ostane predugo na licu. Zato ćete me u svakoj drugoj, vanstudijskoj prilici sresti bez nje mada nikako bez dnevne kreme i mnogo maskare.

 

Story: Koliko često posećujete frizera?

 

- Šišam se često, na dva ili tri meseca. Volim dugu, svilenkastu kosu koja odiše zdravljem, a taj utisak teško je ostaviti ukoliko vas zbog emisija primoravaju da je fenirate, loknate, pravite talase i punđe. Moje vlasi to teško izdržavaju i zato sam redovan posetilac frizerskih salona, gde iskusni profesionalci i vrhunski preparati čine čuda čak i od tanke kose poput moje.

 

Story: Volite li da isprobavate raznorazne preparate ili ostajete verni jednom proizvodu?

 

- Volim da probam kvalitetne preparate, ali često se vraćam proverenim brendovima. Međutim, zbog prezasićenja kože i potrebe za nekim drugim sastojkom, s vremena na vreme kombinujem više marki.

 

foto: Petar Đorđević

 

makonda-tracker