Radmila Manojlović: Čarolija loknica

Eksperimente sa frizurama i intenzivnom šminkom pevačica Radmila Manojlović doživljava kao svakodnevnu kozmetičku avanturu koja joj pomaže da na sceni iznese svoje emocije i otkrije svoje raspoloženje
1
1 / 5 Foto: Marko Sovilj

Dvadestčetvorogodišnja pevačica Radmila Manojlović retko napušta kuću a da se prethodno nije našminkala. Svesna činjenice da intenzivan make up nije preporučljiv za svakodnevnu upotrebu, na prvom mestu joj je nega lica i tu koristi savremene preparate. Održavanje uvek besprekorne frizure i noktiju, ali i vitke linije, smatra neizostavnim delom svog scenskog posla. U aprilu prošle godine otkila nam je neke tajne svog izgleda.

MAKE UP

- Uglavnom se šminkam proizvodima iz Mac kolekcije koja je najbolja. Moja scenska šminka podrazumeva nanošenje korektora za podočnjake, potom tečnog pudera, a onda i kamenog. Najviše volim da ističem oči senkama u tamnim nijansama i olovkom za obrve. Na trepavice uvek stavljam Max Factor maskaru jer im ona daje poseban volumen, dok na usne stavljam Shiseido karmin crvene boje, iako obožavam razne sjajeve. Mada uživam da na licu imam make up, veliku pažnju poklanjam i uklanjanju šminke što činim Božen rukavicom ili Nivea vlažnim maramicama.

LICE

- Pošto imam izuzetno osetljivo lice, bar jednom nedeljno odlazim kod kozmetičarke. Nakon čišćenja lica, koje je obavezno svakog meseca, uživam u raznim tretmanima i maskama koji prijaju mojoj koži. Svakodnevno koristim tonik i piling za čišćenje lica marke Garnier. Zbog toga što mi je koža u predelu ispod očiju suva, a neretko zbog nespavanja i tamna, preko dana na podočnjake nanosim Shiseido kremu. Pred spavanje lice namažem hidrantnom kremom Nivea koja doprinosi tome da ujutro izgleda sveže.

TELO

- Još nisam pronašla odgovarajuće mleko za moju kožu, ali mi trenutno najviše prija Dove i Nivea losion jer i za tuširanje koristim Dove kupku sa mirisom kokosa ili vanile. Pored božanstvene arome, ovaj gel mojoj koži daje poseban sjaj i čini je baršunastom jer je inače suva. Nakon kupanja, ponekad namažem i Nivea mleko koje mi ne isušuje kožu. Pošto nemam dovoljno slobodnog vremena ne idem u teretanu, ali ponekad kod kuće sama uradim nekoliko trbušnjaka i sklekova što doprinosi mojoj dobroj liniji.

KOSA

- Odabir mojih frizura i celokupnu nege kose u potpunosti sam prepustila svojoj frizerki Svetlani Bubanji Bucki. Po njenoj preporuci koristim samo francuske preparate marke Dukastel koji mi odlično prijaju. Veoma mi je važno da mi kosa izgleda uredno i zbog toga se često farbam, bojom iz iste kolekcije iz koje su šamponi i maske za kosu. Te delotvorne preparate svakodnevno koristim jer mi se zbog čestih feniranja krajevi vrlo brzo iskrzaju, a kosa mi deluje suvo. 

NOKTI

- Imam prirodno jake nokte, tako da jednom mesečno odlazim na manikir i pedikir. Nikada ne mažem lak za nokte, jer ne volim, već stavljam samo gel koji noktima daje prirodni izgled. Nega stopala mi je podjednako važna kao i nega ruku, tako da ih posle tuširanja mažem Artdeco omekšivačem za stopala. Za razliku od ruku, nokte na nogama uvek lakiram jer i preko zime na nastupima nosim sandale.

Aleksandra Dimitrijević

Tekst je objavljen u 185. broju magazina Story, 7. aprila 2009. godine.

makonda-tracker