blistajte i usred januara

Nega kože u ledenim danima: Evo kako da izgledate sveže i prirodno lepo UPRKOS ZIMI

0
Poznato je da niske temperature i jak vetar isušuju kožu i čine da izgleda umorno i nimalo privlačno. Tokom zime potrebno je mnogo više nege nego inače.
foto: profimedia
foto: profimedia

Zimski period može biti ekstremno stresan za kožu, ali je ovih nekoliko trikova dovoljno da vaš ten zablista.

 

 

Površinski sloj je onaj koji trpi najviše promena u zavisnosti od spoljašnih uticaja. Kao posledica hladnog vazduha i vetra koža počinje da puca, a ni pojave alergijskih reakcija i infekcija nisu retke.

 

Naša stručna saradnica otkriva: Ovako se pravilno neguje i hidrira koža tokom ledenih dana

 

Svaki dan treba započeti čišćenjem lica nekim sapunom koji je prilagođen vašem tipu kože, ali imajte na umu da bi trebalo izbegavati agresivne sapune.

 

Poželjno je i da dan zarvršite na isti način. Nakon skidanja šminke i čišćenja lica, upotrebite blagi tonik s malim procentom alkohola kako biste uklonili mrtve ćelija kože.

 

foto: profimedia

Trudite se da vam koža lica uvek bude hidrirana i nahranjena. Uvek birajte kreme bogate ureom, hijaluronom i prirodnim voskovima i uljima, koji hidriraju, kao što su kakao puter, maslinovo, bademovo, makadamija, borago ulje i ulje jojobe.

 

Nega kože zimi: Zahvaljujući ovim trikovima poznate dame imaju porcelanski ten (FOTO)

 

Vrlo je važno da krema bude bogata prirodnim voskom jer će on stvoriti zaštitni film i sprečiti gubitak vode iz površinskih slojeva kože, dok industrijski - kao što su parafin i vazelin - zapušavaju pore.

 

Osim ove rutine, san je jako bitan za odmoran izgled. Trudite se da omogućite sebi beauty sleep, a po savetu stručnjaka spavajte na svilenim jastučnicama po kojima će koža da klizi, za razliku od pamučnih koje gužvaju kožu i doprinose pojavi bora.

makonda-tracker