Jovana Janković: Riđokosa zavodnica

Crvenokose žene, šarmantne i zanosne, često su deo muških fantazija, i diktiraju modne trendove. Voditeljka Jovana Janković otkriva neoromantični stil koji nam se smeši ovog proleća, ali i specifičan vreli magnetizam, koji u sebi može da nosi jedino žena riđe
0
1 / 4 Foto: Milovan Knežević

Ništa nije tako dražesno kao nasmejana, razoružavajuće šarmantna, riđokosa devojka sa pegicama, koja odiše nevinošću i toplinom. Inspirisani ovom vrstom lepote, modni dizajneri su, za nastupajuće proleće i leto, vratili na modnu pistu neoromantični izgled i čedno belu boju. Nevina belina čipke, kao i veza karnera i volana privlačna je zbog svoje čistine i gracioznosti. Zato su svetski modni magovi, od Dolcea&Gabanne do Laure Biagiotti, svojim ležernim i romantičnim kreacijama oživeli ove emocije. Šminka je u prirodnim tonovima, a devojke izgledaju kao moderna reinkarnacija Botičelijeve Venere.

Ali, budimo načisto: nevina riđokosa devojka sa početka priče može se lako pretvoriti u raskošnu fatalnu zavodnicu, nalik na Gildu - Ritu Hejvort, ili kraljicu kabarea u Mulen Ružu - Nikol Kidman, koja nemilosrdno zaslepljuje muškarce svojom lepotom i iza sebe ostavlja slomljena srca. Svetao ten i topla riđa kosa savršeno ističu i nežan romantični stil, ali i glamurozne večernje haljine svih boja.

Voditeljka jutarnjeg programa na TV Pink, Jovana Janković, već godinama je poznato TV lice i jedna od najzahvalnijih osoba za saradnju. Šminkeri prvo na njoj primete savršen ten i pravilne crte lica, a zatim imaju težak zadatak: šta bi mogli najpre da istaknu. Jovana nam je na fotografisanju za Beauty editorijal u aprilu 2006. otkrila koliko joj je teško da za potrebe posla ustaje u pet ujutro, da li šminka tada pomaže da se pokriju podočnjaci, kao i da joj je neophodan beauty sleep čak i kada leže u deset uveče.

- Prilično je naporno, ali i zabavno - kaže Jovana.

- Doduše, čovek se brzo navikne. Sve počinje u šest ujutro i traje naredna tri sata. Šminkanje mora da bude brzo, pa ne traje više od 15 minuta, što je za mene odlično. Stajling mi je uglavnom prirodan, a najčešće koristim podlogu, tečni puder, malo senke, maskaru, rumenilo, karmin i sjaj. Kolorit senki i ruževa koje mi nanose šminkeri menjaju u zavisnosti od toga kakve je boje garderoba koju tog dana nosim. Dobra sam za saradnju, ne bunim se i puštam profesionalce da rade svoj posao, jer oni su u tome ipak najbolji. Jedino što mi smeta je puder, koji ta tri sata mora da mi stoji na licu. Imam utisak da koža to vreme uopšte ne diše. U poslednje vreme me mrzi da se privatno doterujem, i ne razumem devojke koje koriste večernji make up tokom dana.

Jovana se veoma često pojavljuje u javnosti bez i malo šminke, pa je tako i ovom prilikom samo diskretno istaknuta njena prirodna lepota. Riđa kosa i pegice na bledom licu asociraju na neke srećne dane iz detinjstva i čednost neoromantizma, koja nagoveštava dolazak proleća. I vi se možda možete na ovaj šarmantan način poigrati sa svojim imidžom i postati nežna prolećna dama u belom, koja je samo jedan korak od fatalne zavodnice.

Igor Vidović

Tekst je objavljen u 28. broju magazina Story, 4. aprila 2006. godine.

makonda-tracker