Ivana Kukrić: Tajna ružine vodice

Manekenka Ivana Kukrić najviše voli kad na licu koje neguje preparatima na biljnoj bazi nema nimalo šminke, a njen recept za zategnutu kožu tela podrazumeva redovne masaže i dosta tečnosti
0
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

Budući da joj je priroda podarila kožu koja nije problematična, manekenka Ivana Kukrić na lice nanosi kreme od prirodnih sastojaka, kosu pere blagim šamponima, a već godinama ne odstupa od Niveinih proizvoda koji savršeno odgovaraju njenom telu. Sadržaj svoje kozmetičke torbice, u kojoj nema mnogo šminke, odnedavno je obogatila i preparatom na bazi ružine vodice, koju koristi umesto rumenila, poverila nam je prošle godine u junu, kada su napravljene ove fotografije.

LICE

- Retko odlazim kod kozmetičara jer imam zahvalnu kožu lica koja ne zahteva specijalne tretmane, ali zato uživam u masažama lica. Svaka devojka bi posle dvadesete godine trebalo da ih primenjuje, jer masaže poboljšavaju cirkulaciju i prevencija su od bora. Pravilo koga se pridržavam jeste da na spavanje ne idem a da prethodno lice ne očistim losionom. Ne koristim preparate zvučnih brendova, jer u sebi imaju puno hemije, već biram kreme na biljnoj bazi kao što su Decleor, LaPraire i Origins.

MAKE-UP

- Privatno se gotovo nikad ne šminkam jer volim da mi je koža čista i da diše. Za večernje izlaske volim da naglasim oči i tada stavljam krejon Guerline, maskaru MAC i Labello balzam za usne. Imam sreću da imam lep ten i kožu koja nije problematična pa ne moram da nanosim puder. Mom svežem izgledu više doprinosi dobar san jer mi posle samo jedne neprospavane noći lice izgleda umorno. Nedavno sam počela da koristim odličan preparat na bazi ružine vodice koji na licu ostavlja bronzani odsjaj.

NOKTI

- Ne volim dugačke nokte, a moji nikada ne prelaze jagodice prstiju. Najviše mi se sviđa kada su prirodni, kratki i uredni. Svojevremeno sam imala nadogradnju, koju sam stavljala za potrebe snimanja, ali mi je bilo potrebno više od mesec dana da mi se nokti oporave. U nedostatku slobodnog vremena i strpljenja, retko sama sređujem nokte već odlazim na manikir. Lakiram ih u veoma svetle ili ekstremno tamne nijanse lakova, a često stavljam i bezbojne baze sa vitaminima za jačanje noktiju.

KOSA

- Nikada se nisam farbala jer je moja prirodna boja bila odgovarajuća za potrebe posla, a i privatno nisam imala želju. Kod frizera odlazim da bi mi skratili krajeve, a budući da mi je kosa ravna, retko se feniram. Kosu perem svakodnevno, isključivo bebi šamponima, nakon čega povremeno stavim Redken balzam. Rado bih se ošišala na kratko, jer mi duga kosa često smeta, pa je preko dana vezujem u konjski rep.

TELO

- Koristim samo Nivea mleko za telo, koje najviše odgovara mojoj suvoj koži. Obožavam sve vrste masaža na koje odlazim i po nekoliko puta nedeljno. Iako imam taman ten i teško mogu da pocrvenim na suncu, u letnjim danima ipak koristim kreme za zaštitnim faktorom. Redovno nanosim preparat u kombinaciji maslinovog ulja i kakao butera koji hrani kožu, sprečava njeno pucanje i održava je svežom. Povremeno se bavim i sportom, a leti dosta plivam i pijem puno tečnosti, zbog čega mi je koža i dalje zategnuta i čvrsta.

Danka Grubačić


Tekst je objavljen u 195. broju magazina Story, 16. juna 2009. godine.

makonda-tracker