Ruke su ogledalo svake žene

Naša stručna saradnica otkriva: Ovako se pravilno neguje i hidrira koža tokom ledenih dana

0
Koža na rukama i nokatna ploča iziskuju da se o njima, zbog hladnoće i vetrova koji ih isušuju u zimskom periodu, povede više računa, a kako na najbolji način možemo da ih hidriramo i negujemo, otkriva naša stručna saradnica.
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Već godinama najtraženija usluga u kozmetičkim salonima upravo je manikir. Ova činjenica pokazuje da su žene svesne koliko je negovanje ruku i sređivanje noktiju važno. Složićete se da se ruke najviše koriste u životu i privlače mnogo pažnje, bilo da je reč o muškarcima ili ženama.

 

Međutim, početkom jeseni i zime susrećemo se sa mnogim izazovima koji utiču na njihov izgled. Zbog smanjene konzumacije zdravih namirnica, dolazi do nedostatka vitamina i minerala u našem telu, što se prvo manifestuje na nokatnoj ploči koja se polako lista.

 

Pored toga, zanoktice su zbog hladnoće tvrđe i sklonije pucanju, dok nam kožu na šakama vetar isušuje i vremenom počinje da se peruta. Zbog grejanja smanjuje se nivo kiseonika u zatvorenim prostorijama, a to dodatno isušuje kožu i dovodi do osećaja zategnutosti.

 

Piling u kućnim uslovima

 

Uvek preporučujem da se sa negovanjem počne od same šake. Pilinzi koje možemo napraviti kod kuće predstavljaju odlično rešenje koje daje dobre rezultate. Mogu se napraviti kombinovanjem dva do tri sastojaka kao, na primer, maslinovog ulja i šećera, meda i limuna... Smesom koju dobijete blago istrljajte ruke, isperite ih mlakom vodom i grubo obrišite peškirom.

 

Kao profesionalac: Tajne manikirki koje će vam olakšati negu noktiju

 

Svrha ovog pilinga jeste skidanje mrtve kože i priprema ruku za hidrataciju, koju možemo uraditi njihovim potapanjem u blago zagrejano mleko. Posle nekoliko minuta šake samo treba obrisati frotirom, bez ispiranja. Tek nakon dobro nahranjene kože na rukama, možemo sređivati i nokte.

 

Na početku neophodno je blago isturpijati izlistani deo i odstraniti onaj koji je istanjen. Zanoktice treba samo pogurati jer ih sečenjem povećavamo, a na kraju možete ih ispolirati mekanom turpijom.

 

Lakiranje noktiju

 

Pre samog lakiranja, preporučujem stavljanje baze koja je puna vitamina za negu. Lakovi koji su u trendu ove zime počinju od crvenih nijansi do bordo, zatim crne, srebrne, zlatne, bež, braon, kao i svih bakarnih nijansi. Nakon lakiranja, poželjno je naneti fiksator, da bi se lak na noktima brzo osušio i duže trajao. Novogodišnji praznici dopuštaju nam da budemo maštovitiji, pa zato, kao i svake godine, počnimo da se igramo bojama.

 

foto: Promo

Piše: Maja Bogićević, kozmetičarka

( Priredila Jelena Ristić, Piše kozmetičarka Maja Bogićević )
makonda-tracker