Tajne lepote

Vamp princeza: 5 beauty pitanja za Bojanu Ordinačev

0
Atraktivna glumica, poznata po svojoj raskošnoj lepoti i talentu, otkriva koji su njeni glavni trikovi za negu lica, tela, kao i privlačne kose
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Glumica Bojana Ordinačev godinama je verna istim ritualima kada je reč o nezi lica. Nikada nije volela da preteruje s kozmetičkim proizvodima niti da daje velike svote novca na preparate. S druge strane, veoma vodi računa o nezi kose i noktiju, a pored genetike koja je zaslužna za njenu vitku figuru, lepa plavuša otkriva i koji je njen recept za dobar izgled.

 

foto: Petar Đorđević

Story: Kako negujete lice u zimskim danima?

 

- Moji rituali isti su tokom cele godine. Uvek koristim mleko za lice kojim skidam šminku, zatim micelarnu vodu i nakon toga stavljam kremu. Ne volim da preterujem s kozmetičkim proizvodima niti da dajem za njih velike svote. Ono što se razlikuje kada je reč o godišnjim dobima jeste krema. Leti koristim laganije dok zimi upotrebljavam jače preparate koji mi pružaju neophodnu negu tokom hladnih dana.

 

foto: Petar Đorđević

Story: Često ste našminkani zbog prirode svog posla, volite li i privatno da se ulepšavate?

 

- Trudim se da preko dana i u slobodno vreme ne maltretiram kožu šminkom. Naučila sam od profesionalaca kako da uradim ten, a kada je reč o večernjim varijantama, volim da istaknem oči, dok nisam obožavalac jarkih karmina. Moja mama često zna da mi kaže: Našminkaj malo ta usta jer ja nikako ne mogu da se naviknem na to da imam neku boju na njima, deluje mi previše upadljivo i neobično.

 

Pet nijansi plave: Dragana Mićalović, Danijela Jankov, Ana Bebić, Marija Savić Srećković i Bojana Ordinačev kao njujorške detektivke
 

Story: Prepuštate li se profesionalcima koji vode računa o vašem licu, telu i noktima?

 

- Iskrena da budem, zavisi od raspoloženja i slobodnog vremena koje imam. Odlazim redovno kod kozmetičara na čišćenje lica i zbog nege, ali nemam uvek strpljenja da sedim dugo po salonima. Volim da idem na pedikir i na manikir, u tome uživam, a i ne umem sama to da radim. U stvari, ne volim ništa sama da radim ako ne moram. Obožavam masaže jer mi prija taj vid opuštanja.

 

foto: Petar Đorđević

Story: Imate gustu, kovrdžavu kosu. Da li ona zahteva posebnu negu?

 

- Ranije sam je ispravljala zato što sam silno želela da imam ravnu kosu, ali poslednjih godina volim svoje talase. Često je puštam da se prirodno osuši, na taj način izbegavam sušenje fenom i tako je odmaram. Koristim šampone koji mi prijaju i često je pakujem jer je poznato da je kovrdžava kosa suva.

 

Bojana Ordinačev: Ljubav je moj omiljeni začin

 

Story: Koliko pažnje pridajete nezi tela i fizičkoj aktivnosti?

 

- Dugo sam se vadila na genetiku, ali kako godine prolaze, shvatila sam da ipak moram da poradim na tome. Budući da su došli zimski meseci i vreme slava, malo sam se ulenjila, ali od Nove godine počeću s nekom fizičkom aktivnošću.

makonda-tracker