Mistična i zanosna

Tijana Pečenčić otkriva tajnu svoje lepote

0
Atraktivna glumica, zvezda serije Vojna akademija, mnogo vremena provede u savlađivanju svoje neukrotive bujne kose, ali takođe brine o nezi celog tela, naročito zbog prirode posla kojim se bavi, pa zato pribegava prirodnim preparatima
foto: Filip Šobot
foto: Filip Šobot

Mlada glumica Tijana Pečenčić, koja se proslavila ulogom Zimče u seriji Vojna akademija, veliku pažnju privukla je svojim egzotičnim izgledom koji upotpunjuje njena bujna crna kosa. Netipične crte lica koje ima pogodne su za eksperimentisanje sa šminkom, ali Tijana je ipak pobornik prirodnih nijansi. Nije pristalica estetskih korekcija, već smatra da se sve nepravilnosti mogu ispraviti dobrom negom.

 

foto: Filip Šobot


Story: Duga bujna kosa vaš je zaštitni znak. Na koji način je negujete?
- Trudim se da koristim kvalitetne i prirodne preparate. S obzirom na to da je ponekad divlja i neukrotiva, često i suva, a zbog prirode mog posla izložena čestim promenama, gledam da je na svake dve do tri nedelje osvežim kokosovim uljem u vidu pakovanja u koje dodam i malo lavandinog i citrusnog ulja. Kad želim potpunu negu, prepuštam se rukama frizera Vladimira Simića koji zna kako da savlada moju neposlušnu kosu.


Story: Jeste li pristalica veštačkih noktiju i menjate li često boje na njima?
- Nisam, volim prirodne, kratke, lepe i negovane nokte, ljubitelj sam jednobojnih lakova koje često menjam, a crna i teget trenutno su moji favoriti.
 

 

foto: Filip Šobot

Story: Kako izgleda vaša dnevna, a kako večernja make-up rutina?
- S obzirom na to da se bavim poslom koji iziskuje stalno nanošenje šminke, pokušavam što više da odmaram lice. Volim prirodan izgled, stoga kada je reč o mom dnevnom beauty režimu, uvek se trudim da istaknem najlepše delove, kao što su oči i usne. Puder stavljam u tankom sloju i to samo gde je potrebno, nikad na celo lice, a korektorom prekrivam sitne nepravilnosti. Večernji make-up ipak je malo složeniji, ali dobitnu kombinaciju uvek čine crveni ruž i mačkasto iscrtana linija na kapcima – izgled koji podseća na Brižit Bardo.
 

foto: Filip Šobot

Story: Imate li omiljeni parfem, kakve mirisne note volite?
- Leti nosim Chanel Chance Eau Fraiche, a zimi Tom Ford Black Orchid. Volim zavodljive, blistave, glamurozne mirisne note, leti nežne i sveže, a zimi malo smelije i strastvenije, senzualnije. Kod parfema mi je bitna postojanost i radijalnost.
 

foto: Filip Šobot

Story: Postoji li nešto što biste menjali na sebi?
- Ne postoji, zahvalna sam na ovome što imam. Nisam pobornik estetske hirurgije, ali nemam ništa protiv onih koji to čine, sve dok ne menjaju lični opis. Važnije je negovanje unutrašnjeg zadovoljstva i sreće.
 

makonda-tracker