BEAUTY REPORTER

Ovo je preduslov večne lepote: Evo kako pravilno očistiti lice

0
Dve veoma važne stvari jesu održavanje uredne i čiste kože, kao i temeljno uklanjanje šminke svakog dana, a kako to najjednostavnije da uradite i pritom se dodatno hidrirate, objašnjava naša stručna saradnica
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock
foto: Story Press

 Dr Džesika Šefer, vođa sektora za negu lica u okviru odeljenja za istraživanje i razvoj, NIVEA

 

Da bismo objasnili način delovanja micelarne tehnologije, moramo temi da pristupimo s naučne strane. Micele predstavljaju mikroskopske čestice, tj. molekule koji se sastoje iz dva dela: spoljašnjeg koji voli vodu (hidrofilni) i unutrašnjeg koji voli masti (lipofilni). Da bismo efikasno uklonili šnimku i sve čestice nečistoća, kako one rastvorljive u vodi, tako i one rastvorljive u masnoj sredini, proizvod treba da sadrži obe komponente. Kada količina surfaktanata u sistemu dostigne određeni nivo, molekuli unutar tečnosti počinju da se reorganizuju formirajući micele. Reč je o jedinstvenoj prirodnoj pojavi koju smo iskoristili u našim proizvodima baziranim na micelarnoj tehnologiji.

 

Trik koji vam je sve vreme bio na dohvat ruke: Namažite ovo na kapke pre spavanja i trepavice će rasti nenormalnom brzinom!

 

KAKO FUNKCIONIŠU MICELE?

 

Micele uklanjaju prljavštinu, šminku, višak sebuma i ostale nečistoće. Sam metod njihovog funkcionisanja veoma je jednostavan, a ipak tako impresivan. Tajna je, naime, u njihovoj strukturi. Micele su meke spolja i čvrste iznutra. Spoljašnji deo koji voli vodu pušta da se micele vežu za maramicu. Istovremeno, unutrašnji deo, koji voli masti, privlači i vezuje čestice nečistoće i efikasno čisti kožu. Na taj način, šminka, prljavština i nečistoće koje se nakupe tokom dana uklanjaju se veoma lako i nežno. Sve funkcioniše po principu magneta sa suprotnim polovima koji se privlače. Nakon ovakvog čišćenja nije potrebno dodatno ispiranje. Samo jednim pokretom, koža je dubinski i temeljno očišćena i istovremeno hidrirana. Formulacija je vrlo blaga, tako da je pogodna za sve tipove kože, pa čak i za osobe sa osetljivom kožom.

 

Maska za lice sa jogurtom koja oduševljava i kozmetičare (RECEPT)

 

ZAŠTO JE VAŽNO REDOVNO UKLANJATI NEČISTOĆU?

 

Koža lica izložena je raznim zagađenjima, prljavštini i bakterijama. U toku dana nebrojeno puta dodirnemo lice, često i nesvesno, pored toga prislanjamo telefon, a većina nas i redovno nanosi šminku. Upravo zato izuzetno je važno redovno čistiti lice i ukloniti nakupljenu prljavštinu, bakterije i ostatke šminke. U suprotnom, pore mogu da se zapuše, a koža da izgleda beživotno i bez onog lepog prirodnog sjaja. Osim toga, koža lica je tanka i treba joj posvetiti više pažnje nego drugim delovima tela. Zato rutinu čišćenja, kako jutarnju tako i večernju, treba prilagoditi tipu i potrebama kože. Odgovarajući proizvod za čišćenje od izuzetne je važnosti jer sama voda ne može da ukloni sve nečistoće, šminku i višak sebuma.

 

 

makonda-tracker