BEAUTY INTERVJU

Goca Tržan: Lice kao umetničko platno

0
Atraktivna pevačica naučila je da pravilno nanosi šminku još u tinejdžerskim danima, a danas uživa u svim eksperimentima i pronalazi prave načine kako da se savršeno neguje
foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

Pop pevačica Goca Tržan uživa u negovanju lica i tela. Ona ističe da je zahvalna genetici i činjenici da ima masnu kožu pa joj u četrdesetim godinama nisu potrebne nikakve korekcije. Tokom bogate karijere često je menjala frizuru, a kako kaže, i danas bi se ošišala na kratko da se s tim slaže njen suprug Raša Novaković. Svoju umetničku crtu ispoljava načinom šminkanja jer je oduvek znala sama da perfektno nanese make-up.


Story: Poznato je da umete sami da se našminkate, koliko se vaš make-up razlikuje od doba dana i prilike?
- Znam sama da se našminkam i često to radim. Ipak, kada odlučim da se prepustim stručnjaku, to je uvek Srđan Petković. Pored toga što je moj prijatelj, on je i najbolji šminker na ovim prostorima i ume savršeno da transformiše i osenči lice. Volim njegov stil jer je precizan, baš kao i moj. Kod mene postoji jasna razlika između šminkanja za televizijski nastup i za svaki dan. Ukoliko ne nastupam, posle hidratantne kreme nanosim puder MAC ili Make up forever velikom četkom kako bih izjednačila sve, potom maskaru, sjaj za usta i rumenilo. Često mi se desi i da idem nenašminkana. A za gostovanja na televiziji koristim jači make-up jer kamera to zahteva. Obožavam da se igram sa šminkom i u tome uživam, naročito u senčenju lica, što radim godinama iako je konturing postao popularan tek nedavno.
 

foto: Andreja Damnjanović

Story: Koje preparate koristite za negu lica i odlazite li kod kozmetičara?
- Često idem kod kozmetičara jer imam masnu kožu koja zahteva redovno čišćenje. Moja koža je elastična i nemam izražene bore pa ne moram da je zatežem više nego što je potrebno, a u moje 42 godine tonus joj je odličan. Pošto idem kod doktorke Jane na mezoterapiju, koristim i njenu kozmetiku. U njenoj ordinaciji preparate pravi Danijela Pecarski i to radi sjajno. Moje kreme uvek su sveže i napravljene baš za mene. Koristim serume i antiride i, što bi rekla jedna moja koleginica, više sam na lice namazala nego na hleb.
 

Story: Kako negujete kožu tela, da li odlazite često na masaže?
- Moja koža zategnuta je i čvrsta, a pomažem joj da ostane mlada tako što je mažem posle svakog tuširanja. Danijela Pecarski pravi mi i kreme za telo, pa je moja koža i posle trudnoće bez strija. Češće idem na terapeutske masaže, a kada želim da se relaksiram, odem kod Peđe Filipovića jer on masira pomoću divnih krema i ulja sa mirisom čokolade i meda.
 

foto: Andreja Damnjanović

Story: Jeste li pristalica veštačkih noktiju i volite li da menjate boje na njima?
- Ne sviđaju mi se veštački nokti, već samo svoje prirodne ojačavam gelom. Volim dugačke nokte jer imam malu šaku i na taj način ona vizuelno izgleda veće. Obožavam da oslikavam nokte i svaki je kao umetničko delo, a trenutno to radi Biljana Ćulibrk.
 

Story: Tokom karijere često ste menjali frizuru i boju kose, kako je negujete?
- Svašta sam radila sa svojom kosom tokom godina. Negujem je dobrom i profesionalnom kozmetikom i nikada mi nije bilo žao da dam novac za šampon, serum ili balsam, posebno što moram često da se feniram jer je moja prirodna kosa blago kovrdžava. Godinama već koristim preparate Paul Mitchel i oni mi veoma prijaju.

 

Počitajte i:

 

Senzualna lepota: 5 beauty pitanja za Saru Jovanović

 

5 beauty pitanja za Sofiju Rajović

 

Lepota kao izraz kreativnosti: Bojana Stefanović otkriva svoje beauty tajne

 

Lepota je u jednostavnosti: 5 bjuti pravila Dragane Dabović Čukvas

 

Saveti za lepotu Dragane Mićalović

makonda-tracker