Beauty intervju

Lepota kao izraz kreativnosti: Bojana Stefanović otkriva svoje beauty tajne

2
Otkako je postala mama, glumica Bojana Stefanović sve manje vremena provodi ispred ogledala, a njeni beauty rituali sastoje se od jednostavnih trikova koji joj ne oduzimaju previše vremena
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Zbog brojnih poslovnih, ali i porodičnih obaveza, glumica Bojana Stefanović nije previše opterećena doterivanjem, a šminka za nju predstavlja samo usputnu aktivnost. Njena osnovna nega sastoji se od jednostavnih trikova koji joj pomažu da održi lepotu i svežinu. Ona nema strah od godina i kako sama kaže, bore je podsećaju na to koliko je srećna što je zdrava, živa, ispunjena i zadovoljna žena.

 

Bojana Stefanović: Sunčana strana ulepšavanja

 

Story: Koliko pažnje posvećujete nezi kože lica i tela?

 

- Trudim se da negujem lice što je više moguće, mada nisam baš najredovnija kada je reč o nekim beauty ritualima. Uvek skinem šminku koju sam imala tokom dana, ali kremu i antirid ne mažem svaki dan. Zbog svih obaveza, često ne uspem da se bavim nekom negom koja je više od osnovne higijene. Godinama posećujem svoju kozmetičarku Nenu i ona me često grdi što nisam redovnija, ali koliko god da se trudim, nekako za to teško nalazim slobodnog vremena. Jedino sam redovna što se tiče masaže tela, ali to je više iz terapeutskih razloga nego iz estetskih.

 

Story: Imate li neke beauty rituale kojima ste godinama verni?

 

- Ne, ali trebalo bi pošto imam suvu kožu. Kad stignem, koristim jake kreme i putere za telo, a lice negujem preparatima po preporuci svoje kozmetičarke.

 

foto: Petar Đorđević

Story: S obzirom na to da ste mama dvoje dece, imate li vremena da se posvetite sebi i ulepšavanju, uživate li u šminkanju i doterivanju?

 

- Šminka je za mene usputna aktivnost. Preko dana najčešće je uopšte nemam ili stavljam samo korektor, rumenilo i balzam za usne. Uveče ponekad dodam senku, maskaru i karmin u nekoj jarkoj boji, godinama je to bila crvena, a prošle zime zaljubila sam se u jednu fantastičnu nijansu šljive.

 

Kalina Kovačevič i Bojana Stefanović: Retro modna avantura
 

Story: Jeste li do sada išli na neke estetske tretmane za ulepšavanje, kakav odnos imate prema godinama, starenju i borama?

 

- Volim svoje bore i za sada nemam odnos prema njima, osim što me podsećaju na to koliko sam srećna što sam zdrava, živa i polako gazim kroz život ka poznom dobu. Mislim da treba uvek biti u skladu sa svojim godinama, ali podržavam i one koji s merom koriste prednosti moderne medicine ili u slučajevima kada je to preko potrebno. Sve preko toga baš i ne razumem.

 

foto: Petar Đorđević

Story: Koliko vodite računa o telu i fizičkom izgledu, kako se opuštate?

 

- Kad god imam vremena, što nažalost nije tako često, idem u obližnji velnes klub na plivanje i jogu. Jedino je masaža konstantna, ali moja terapeutkinja Marija može da vam potvrdi kako je to više trening nego opuštanje. Doduše, moram da priznam, kada moja leđa to dozvole, onda me ona počasti pravim relaks uživanjem.

makonda-tracker