BEAUTY REPORTER

Preoblikujte telo sada, ne čekajte proleće!

0
Pokušajte ovog septembra da ne upadnete u zamku takozvane pingpong brige o sebi. Ne dozvolite da jesenja i zimska ušuškanost pokvari vašu letnju formu i da borba sa celulitom ponovo dođe na red tek kada je najčešće kasno
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock
foto: Privatna Arhiva

 

 

Piše:

Kristina Kostić,

viši fizioterapeut Biointegra

 

 

 

Poznato je da sa celulitom i masnim naslagama možemo da se izborimo samo ako ih istovremeno napadamo iz svih oružja. Dijeta bez vežbanja, vežbanje bez masaža... jedno bez drugog, uverili ste se sigurno mnogo puta, nemaju efekta. Ali i kada uključite sve ove aspekte, rezultati često izostanu. Razlog je najčešće u tome što borba za lepše, a time i zdravije telo, zahteva izuzetno stručan i individualno prilagođen pristup. Uspešan program za reoblikovanje celog tela, skidanje celulita i masnih naslaga, podrazumeva holistički pristup koji se zasniva na integraciji metaboličkih testova, programa ishrane i suplementacije, fitoterapije, laserske fototerapije, fizijatrijske i spa masaže. Prva faza, naravno, jeste dijagnostika. Ona može da podrazumeva samo razgovor sa stručnim timom koji preporučuje individualno prilagođen, pravilan način ishrane i suplementaciju, kao i čajeve i tinkture koje bi trebalo da pijete tokom programa, a po potrebi i posle njega, a te recepture, u najboljem slučaju, osmišljene su za svakog posebno. Bez redovne upotrebe čajeva i tinktura, imajte to na umu, ne mogu da se postignu maksimalni rezultati. U pojedinim slučajevima, ako je vaš problem gojaznost, otoci ili neke specifične promene na telu koje mogu da ukažu na eventualno prisustvo bolesti, prva faza uključuje i preporuku za laboratorijski test funkcionalne dijagnostike koji precizno otkriva sve uzroke problema. Na osnovu tih rezultata otkriva se šta nedostaje vašem telu i šta treba preduzeti kako bi se uspostavilo stanje optimalnog funkcionisanja organizma.

 

Ne zanemarujte: Ova sitnica na vašem licu otkriva kakva ste osoba
 

STIMULACIJE ĆELIJA

 

Tokom druge faze, takozvane kvantne biostimulacije tkiva specijalnim aparatom, koji funkcioniše na bazi četiri biostimulativna elektromagnetna talasa, podstiče se razmena materija u ćelijama. One se regenerišu i ishranjuju velikim količinama kiseonika. Poboljšava se hemodinamika i cirkulacija krvi i limfe, kao i turgor kože. Organizam tako postaje spreman da maksimalno apsorbuje aktivne supstance koje se koriste tokom drugih faza programa. Ova procedura radi se počev od predela ispod grudi pa do vrhova nožnih prstiju, a tokom druge faze programa klijent oseća blag, prijatan, topao dodir.

 

Letnji favoriti poznatih lepotica: 3 najbolja načina za čišćenje lica koja ćete preneti i u narednu sezonu
 

Treća faza podrazumeva manuelnu spa masažu. Kada je tkivo spremno, prelazi se na specijalnu masažu koja predstavlja kombinaciju tehnika za limfnu drenažu, jačanje mišićnog tonusa i usklađivanje metaboličkih procesa. Veoma je važno koja se kozmetika koristi tokom masaže. Na osnovu detaljnih analiza krvi, stanja organizma i individualnih potreba, a na zahtev klijenta, fitoterapeut može da napravi preparate koji će se upotrebljavati za vreme masaže. Takva procedura ima ne samo spa već i medicinski karakter.

 

Ceo svet priča o njoj i njenom savršenom telu: Kada je otkrila kako održava liniju, svi su zanemeli (FOTO)

makonda-tracker